Costelus, Costelus, nici nu stii, cat de mic incepi sa fii!... Deh, romanescul ,,Lucru manual''...

Hei, hei, hei, mai , toti ai mei, si mai buni dar si mai rai, frati, cumnati, sogori, chiar si cei ce ma dusmaniti, ascultati si luati aminte, ascultati toti ce va spun: Costelus a calcat pe sapun! Si nu va fie frica, Costelus pica! 

            Nu ma credeti? Veti vedea cum fie devine mielusel si face tot ce-i DICTEAZA CA-ul, fie daca mai trage odata, ca la loz in plic, si-o va lua peste bot, incat va trebui sa-si schimbe placa (a se citi proteza). Eu ii propun sa-si dea DEMISIA, ca tot a vorbit la alegeri de funie in casa spanzuratului, si sa plece liber, poate. Cred insa ca pentru prostiile facute nu mai are nicio sansa sa plece fara tinichele de coada sau fara cercetari penale. Este, in lumea lui, si cu chilotii uzi dar si plini, de miroase langa el de-ti muta nasul. Asa imi transmite lumea...

Starea sau substarea actuala a lui Costelus e meritul vicelui, cel care l-a sustinut, ajutat de nea Bebe Gavrilescu, la inceput, adica in campania electorala si imediat dupa victorie, si care sunt, de fapt, vinovatii principali ca ne-am pricopsit pe cap cu borcanele, conservele si gunoiul, dar care a fost ranit in amorul propriu si in planul sau de revitalizare a handbalului romanesc. 

Spun asta pentru ca dupa prostiile Costelusului cu Veselovschi-Mazilovschi vicele a stat, a inghitit in sec si apoi a inceput sa lucreze. Si cred eu, sa lucreze pentru binele handbalului romanesc. Si tot eu, cred ca a sapat si sapa adanc. A inceput sa discute, de la om la om, direct cu membrii CA-ului, incercand sa-i convinga sa nu voteze toate prostiile propuse de Costelus. Cu unii a avut success, cu altii, nu. Scalvii tot sclavi, vorba lui berBecali. Aservitii sperau sau doreau un tratament preferential, cum a avut Transportul este Cheia, care a primit la 99,999% din meciuri, arbitrii din Bucuresti (multumita lui Stark, care face delegarile pe Bucuresti), deci fara cheltuieli de transport si la un mai mic sau mai mare ajutor din partea arbitrilor, la meciurile la care ar avea nevoie. Halal sa va fie mai sclavetilor! Va numesc la general pentru ca deocamdata Procesul Verbal (PV) al sedintei CA-ului nu a aparut pe portal si asta ma face sa cred ca totul e, sau va fi, trecut la secret, poate chiar la Strict Secret (de serviciu) daca nu chiar la Secret de Stat. Sa nu afle lumea cum suge Costelus acadeaua. Acadeaua vicelui. Cand voi sti cine si cum a votat voi face precizarile. Ca pana azi, nu este public PV-ul CA-ului si nu stim. Deocamdata, poate de rusine, PV-ul este la secret si nu-l putem nici citi, nici vedea, cine si mai ales, nu putem sti ce si cum a votat fiecare.  Dar avem rabdare. 

PV-ul sedintei de CA cred ca este obligatia secretaurului genital sa-l faca si sa-l posteze pe portalul frh.ro. pentru ca toata lumea sa vada ce s-a discutat si, mai ales ce s-a hotarat. Ori acum, lumea handbalistica afla de la mine, de la handbalmania, de la GSP si, uneori de la ProS(t)port, de la ala caruia i se Nazare, ce s-a discutat si cam ce s-a hotarat. Dar nimic oficial, de la ferehas. Daca noi n-am fi avut “corespondenti” in CA, nimeni nu ar fi aflat nimic. Nimic, repede. Sigur cei mari, GSP si ProS(t)port, au avantajul unei vizibilati mai mari, publicitate la nivel national, dar sa nu uiti (Darie), niciodata ca NOI, SporT maCSim si EmotiE, am fost primii care v-am informat, cu luCS de amanunte, despre ce si cum evolueaza lucrurile in CA-ul ferehasului condus de borcane, conserve, secretaurul genital si fostul militian de sens giratoriu, penzionat spetzial de la CCD, pretenasul conservarului sef. Si tot noi am fost primii care am avut curajul sa va aratam cine este La Famiglia ferehas AF.

Dupa CA-ul de joi si vineri, lumea imi spune ca nu am punctat, aproape deloc, esecul, catastrofal al borcanului sef si al lui Prostolovschi cu Comisarul Coperta alias Profesorul Minolta. Ei bine, plangerea cititorilor e putin intemeiata, noi am atins subiectul tangential dar daca lumea vrea sa afle si sa stie cu luCS de amanunte hai sa o spunem. Cariera militianului Coperta Minolta, in ferehas s-a cam ingustat, daca nu chiar limitat de tot. Prin hotararea CA-ului, prietenul interesului sef, autoplagiatorul si copiatorul asta are drumul inchis catre conducerea arbitrajului romanesc si/sau a observatorilor. Daca ma intrebati pe mine, cred ca ar trebui si el sa inteleaga si sa plece, ca si militianul de sens giratoriu, Prostolovschi si din interes, insotiti si de oricare dintre cei adusi de trupa asta in ferehas.

Acum, noi ce sa mai spunem. Intai si-ntai sa spunem ca din interes a intrat intr-o grava criza. O criza morala, demonstarandu-ne ca este un om fara cuvant, fara curaj si fara responsabilitate (vezi vrajeala cu demisia dupa un an). In aceasta criza, in care l-a instalat pe Veselovschi-Prostolovschi pe scaunul marelui Lucian Grigorescu (fie-i tarana usoara! R.I.P.), dar si al lui Mihail Marinescu si, mai nou, al Cristinei Varzaru, a târât si handbalul nostru drag. Cu realizarile sale ZERO, in primul an de mandat.  

Apoi, mai spunem si sustinem ca borcanul sef nu si-a publicat declaratia de avere, pe anul trecut (2022) pe portalul frh.ro, asa cum cere legea. De ce oare? Nu vrea ca noi sa-i stim marile realizari de la “Dinadi” SRL? Sau nu are realizari? Sau nu mai are realizari? Sau nu mai are nimic, si traieste din bucataria de catering si salariul de la ferehas, preluat de la Dedulescu? Spune-ne si noua, lasa-ne si pe noi sa stim, daca ai scapatat si ai nevoie de salariul de la ferehas, mai borcane!

De la sfarsitul anului 2022, sefii de federatii sportive sunt asimilați funcționarilor publici, astfel incat trebuie sa-si faca publice declaratiile de avere și de interese. Legea nr. 372 din 21 decembrie 2022 spune si ca nu numai presedintii trebuie sa depuna declaratii de avere si interese, ci si vicepreședinții, secretarii generali, directorii economici și/sau trezorierii federatiilor nationale au aceasta obligatie. Deci, conserva, Vicele, Mazilovschi si sefa de la contabilitate, hai cu declaratiile la vedere. Hai sa vedem si noi ce salarii aveti, ce avere aveti si, mai ales, ce interese aveti. Nu de alta dar sa nu va mai premiati, pe sest, intre voi si sa nu mai mergeti, in gasca, la Budapesta si la Köln, pe banii federatiei, proveniti din taxe. Oricum banii aia kominternul director trebuie sa-i dea inapoi pentru ca excursia la Dom si cumparaturile de pe Schildergasse, din Koln, pe banii retinuti din baremul arbitrilor si observatorilor au fost considerate ilegale de catre majoritatea membrilor CA-ului. Iar voi, membrii Kominternului Director, de azi inainte aveti grija ce va mai aprobati. Si sa nu uitati sa-l invitati la sedinta pe vice. Special Guest la sedintele de Komintern Director, Sorin Dinu. 

Declaratiile pentru anul 2022 trebuiau depuse la ANI si afisate pe portalul frh@frh.ro pana la data de 15.06.2023. Poate asa aflam si noi cum a mers titlul de anul trecut sub pod (Şucu o fi avut vreun merit ca vedem cum Mobexpert a “sponsorizat” ferehasul, anul acesta?). Poate asa aflam si noi ce si cum mama dracului e cu Caprioara aia de la Covasna. Cred ca ar trebui sesizat ANI ca declaratiile nu sunt pe portal, la buna vedere si ca bravii nostrii conducatori au oare câta de ascuns. Toti, toti, nu unul.

Ei, dar bravos neicusorule ca a aparult si PV-ul CA-ului. Incredibil dar adevarat. Din PV intelegem si noi ca se dorea schimbarea jugului de lemn, turcesc, cu jugul de fier, austriac. Adica sa puna borcanul saua pe toti si nimeni sa nu mai aibe curajul sa ridice ochii, capul sau piciorul din pamant. Toti membrii CA-ului, care au avut curajul sa voteze, in bloc, pentru respingerea propunerilor Kominternului Director trebuie felicitate.

Si hai sa-i mentionam aici, pentru eternitate: Dinu, Armanu, Caba, Cirligeanu, Ghervan, Marocico, Potora, Sasaeac, Tadici. Acestia sunt cei care cu mult curaj i-au infruntat si le-au infundat pe gat placutele suedeze conservarului, secretaurului genital si militianului de sens giratoriu.

Impotriva unor regulamente de desfasurare a competitiilor au votat mai multi, dar acolo era clar ca prostiile cu jocurile desfasurate miercuri la ligi si cu turneele lunare, la juniori erau stranii, sau chiar nebunesti si lipsite de orice contact cu realitatea zilelor noastre. Astea doua erau chiar un “anus contra naturii” pentru ca nu s-a venit cu o estimare de costuri de transport, cazare 2 nopti si masa 3 zile. Marea majoritate a profesorilor mi-au scris ca, in aceste vremuri grele, cu o inflatie anualizata de peste 10% nu ar fi putut sa-si previzioneze bugetul si mai ales cheltuielile dupa 01.01.2024. In plus nu s-a avut in vedere nici disponibilitatea unor arbitrii, din localitatile unde se propunea organizarea turneelor de a arbitra vinerea si eventual joia, in functie de numarul de echipe. Conservare, eu inteleg ca secretaurul genital habar nu are pe ce lume traieste, ca este autis sau probabil analfabet functional, ca grija lui este sa-si traga secretara, dar tu nu esti la curent, cat de cat cu ce se intampla in Romanika noastra?

D-asta voiai tu sa maresti taxele? Sa ai din ce sa platesti secretaura secretaurului genital? Ati auzit bre, lume buna? Mai ramane sa-si traga si militianul o secretaura in sensul giratoriu. Iar secretaurul genital e si retras, doar el cu secretaura lui in fostul birou al lui Deduleanu de la Liga. De asta voiai tu sa maresti taxele, sa ai bani cu care sa te plimbi prin Europa, pe banii echipelor? Sa stai la hoteluri de lux si sa frecventezi restaurante speciale, la Budapesta si la Koln? Si nu singur ci cu prietenii tai de pahar! Ne spuneai ca ai venit sa aduci bani in handbal, nu sa iei bani din handbal. Ne spui si noua cati bani ai adus de la Sante, Baucem, Mobexpert, Activ si Raureni? Banii astia acopera salariul secretaurei lui Prostolovschi, pe vreo 6 luni?

Apoi dupa ce ne-ai facut capul mare cu echipele de tineret in care sa joace jucatorii care terminau junioratul si nu “erau” inca de “liga”, acum cereai bir echipelor care voiau sa-si formeze o astfel de echipa. Si in plus mai si permiti ca junioare 2, in anul mare sa poata juca la tineret. Deci scopul initial nu se mai evidentiaza prin nimic, ci punem jucatorii (juniori 2) sa joace iarasi 2-3 meciuri pe saptamana la diferite categorii competitionale. Pai cum sa mearga o junioara 2, chiar in anul mare sa patrunda pe langa o senioara care nu a avut loc in echipa de liga si joaca si ea un meci pe saptamana. La fel si la baieti. Adica, mai pe romaneste, hai ca i-am pacalit si anul asta pe fraieri si mai incasam niste taxe. Acum vei mai incasa numai niste taxe de (dubla) legitimare, ca ti-a dejucat CA-ul planul. Si vei mai incasa si niste placute suedeze, ca sa fiu amabil si sa n-o spun pe direct.

Dar cu banii retinuti arbitrilor si observatorilor ce ai facut? Si nu este o suma mica. Sunt 800 de lei de meci. Inmultit cu 7 meciuri pe etapa si cu 26 de etape si apoi totul inmultit cu 2. Si daca vrei tu, impartit la 5 ca sa lucram cu o valoare mai stabila, adica cu euro. Banii astia i-ai contabilizat intr-un cont special sau i-ai pus la gramada, te-ai folosit de ei cand ai avut nevoie si acum nu-i mai ai? De asta voiai sa iei cotizatie arbitrilor? Cred ca ai fi vrut si observatorilor, dar in regulamentul CCOD parca n-am vazut aceasta prevedere. Poate gresesc. Mie mi se pare ca in tot ce faci nu se vede decat interesul tau pentru bani. Niciun interes si nicio dovada pentru a construi, totul numai pentru a incasa si a avea cum sa-ti plimbi La Famiglia ferehas AF pe banii prostilor, ah pardon ai cotizantilor, la hoteluri scumpe, restaurante sophisticate si poate la business class.

Nu mai vorbesc ca in niciun PV de CA nu am vazut sa scrie ca tu trebuie sa retii 10% din baremul official pentru “pregatire”. Tu esti ca biserica catolica si ca bisericile neoprotestante. Tu iti iei zeciuiala. Tu dijMUIEsti arbitrii. Tu le iei 10% din banii care li se cuvin lor. De banii astia pregatesti vreo excursie cu prietenii tai de pahar, prin America? Vrei sa-i inveti si pe aia handbal, vrei sa-i inveti si pe aia ce inseamna arbitraj in handbal?

Nu de alta, dar arbitrii (mi) se plang ca nu si-au primit banii de la ferehasul conservelor, adica al tau sau La Famiglia ferehas AF, pe ultimele doua luni. Asa-i au ba? Macar ai curajul sa recunosti! Sau ca la noi, in Banat, macar ai curajul de recunoste!

Mai vorbeste lumea ca te comporti ca si cum nu ai proveni din randul arbitrilor. Adica ai inceput sa le ceri si tu sa faca “munca voluntara” sau “munca patriotica”, adica sa arbitreze meciuri organizate de ferehas, pe gratis, aici incluzand si chetuielile de transport, cazare, masa. Intelegeam sa ceara asta garaGatu sau Dedulescu, dar nu tu, care vii din randul arbitrilor si stii ce inseamna sa scoti niste bani din buzunar pentru un meci de 2 sau poate de 3 lei. Tu care atunci cand nu erai sef ii criticai pe altii si spuneai tuturor ca nu exista munca fara rasplata, deci nici arbitraje pe gratis, esti foarte aproape de deviza comunistilor “nici munca fara paine, nici paine fara munca”! Si acum vii si nu platesti arbitrajele! Halal sa-ti fie, mai borcane. Hai sa te vad in campionatele de tineret cum vei plati arbitrajele centrelor nationale! Si caror arbitri vei avea tupeul si nesimtirea sa le ceri sa arbitreze gratis, adica tocmai asa cum tu nu vroiai sa arbitrezi astfel de meciuri! De criticat e usor, de manageriat o federatie e mai greu. Mai ales daca nu te pricepi si te-ai mai si inconjurat de oameni mai nepriceputi decat tine, pentru ca, dupa cum vezi sunt elegant si nu spun mai prosti decat tine.

Intr-o mica concluzie pot spune, ca pana acum, ne-ai mintit ca sa-ti atingi interesele, n-ai facut nimic palpabil si valoros pentru handbal.

Dar stati ca n-am incheiat. Cine a avut rabdare sa citeasca atent ce am scris si-a dat seama ca acest material este scris de-a lungul intregii saptamani, de duminica si pana azi, joi. Si ce sa vezi, azi apare in Pro(st)sport, sub semnatura lui Danut, cel caruia i se nazare, un articol interviu, in care in numele Clubului Campionilor, (ce frumos spus) Radu Voina citeaza din vrajelile lui din gunoi din campania electorala si il intreaba de realizarile sale. Realizari e mult spus, ca borcanul sef nu poate nici macar sa arate un inceput, cat de mic, cat de timid. Intrebarile puse de Radu Voina, in afara de faptul ca ne arata ca imparatul e gol, ca nu a facut nimic, ne mai transmit si semnalul ca Bogdan Voina s-a saturat de vrajelile conservarului si, de acum, ne putem astepta la atacuri mai directe. Cand va spuneam eu ca ca din interes a incetat colaborarea de luni cu ceilalti doi candidati ai opozitiei lui Dedulescu, nu m-ati crezut.

Oricum, intrebarile puse de Radu Voina sunt pertinente, dar nu va lasati pacaliti. Ei sunt clubul Campionilor, au fost campioni pe teren, campioni la jucat handbal, dar nu si in managementul nationalelor si a ferehasului. La management sunt si ei corigenti sau chiar repetenti. Adica la fel ca din interes

Ei, si acum iar incalec pe-o sa, ca v-am spus si povestea asta, uite asa, adica nuantata, romantata si pamfletata sa nu se poata lega Prostolovschi de mine, ca am auzit ca la el, la curte, cainele-i de treaba, nevasta-i mica si rea, ca cica e avocat.

Si sa nu uitati ca de departe, din Germanika, ochii care nu se vad, va vad, urechile sunt ascutite, ca ale lupului si aud tot, iar cand mai am cate ceva de spus, mai scriu, pac, “la razboiu”, cate o epistola, ca sa aflati toti ce am aflat si eu.

Foto: facebook autorul

Dan-Aliosa Ulici

ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului sportmacsimsiemotie.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.


4 comentarii
  • Hapciu

    Fanatik tocmai ce a scos un articol legat de conditiile in care traiesc niste copii in centrul de excelenta (sic) de la Sf Gheorghe! Daca aveti cunostinte acolo sava confirme realitatea prezentata cred ca ar trebui sa il linsati mediatic pe din. In cazul in care sunt reale…Sa stea fii-su impreuna cu beizadeaua lui mazilu in acele conditii. Sa ii trimita sa isi duca viata acolo. In aceleasi conditii. Puteti verifica daca sunt reale pozele? Va multumesc. Succes!

  • Sofronie

    Domnule... Hălchiu, credeți dumnevoastră ca dacă erau asa conditii cum zice păduchele ivanovici în mizeria aia de articol, ziaristul numărul 1 detașat în astfel de investigații, Dan-Aliosa Ulici, nu ar fi scris? De ce mi-am permis să intervin? Fetița mea este sportiva acolo la Sfântu Gheorghe. Odată, va repet, măcar odată, copilul meu nu s-a vaitat de ceva, fie ca e vorba de condițiile de la cazare, masa, antrenamente, etc. Și va rog sa ma credeți ca un singur copil am si-as face totul pentru el. Dar dacă acest copil al meu a fost mulțumit, atunci ce sa îmi povestească. Acum este lângă mine și îmi spune ca aceste poze din grupul sanitar sunt reale dar nu de actualitate ci sunt fotografii din perioada de dinaintea înființării centrului de excelentă! Imi spune copilul meu, și pot sa confirm, ca acolo în centru nici vorba de igrasie. Am fost acolo, și nu odată. Daca l-ati fi urmărit pe domnul Ulici, știați ca domnul a scris un articol de acest gen din perioada lui Dedu Alexandru presedinte FRH, despre neregulile de la CNE Brașov. Ce motive ar fi avut sa taca acum știind ca domnul respecta munca din centre ale pruncilor noștri. Nu cumva aceste răsuflare, refulari vin din frustrarea celor doua Gabriele? Gheorghe Gabriela zburata cu picioare în fund dupa ultimul joc și a Arsene Gabriela o mare nepriceputa intr-ale handbalului? Acuma dacă cele doua au fost date afara pe usa din dos, nu cumva încearcă sa se răzbune? De ce nu spune acest ivanovici ca au fost fete în centru care-au fost gata, gata sa clacheze psihic? Sau vine întrebarea aia clasică, ati mancat rahat 3 ani de zile la Sfântu Gheorghe si acuma dacă ati luat picioare-n fund și va duc ca pe măselele stricate la Râmnicu Vâlcea zici ca nu ti-a placut rahatul. Dar de ce nu spune ivanovici ca Artene Gabriela face presiuni la părinții unor sportive sa le mute la Râmnicu Vâlcea? Ar fi făcut la fel și Gheorghe Gabriela la fete dar nu poate ca astea ale noastre mai au contract. Si multe altele domnule Hapciu!

  • Dan-Aliosa Ulici   echipa sportsiemotie

    Multumesc frumos domnule Sofronie... Horia Ivanovici e bunicel asa ca ziarist, dar nu-i pe treaba lui... El ca sa iese in fata... Dar nu despre asta vreau sa va spun... Nu Ivanovici a scris articolul... ,,Marian Popovici'' o cam baga pe maneca, asta va spun de pe surse... Si eu ca si dumneavoastra, tot asta cred... Ai zburat cu picioare-n cur de la Sfantu si acuma te razbuni... Multi paduchi nu vor face nici la Valcea acest cuplu de Gabriele... Daca au reusit ajutate de cazatoiarea de la Pechea, cat sa le mai mearga? Si ma indoiesc ca nu le rupe capetele Mia Radoi daca incearca vreuna ceva...

  • Daniel

    Domnule Sofrnie.vreau sa va fac cunoscut ca si fata mea a fost in CNE Sfantu Gheorghe timp de doi ani ,a făcut parte din grupa de junioare 3 antrenată de doamna Artene. Va contrazic total in ceea ce privește actualitatea fotografiilor care au apărut in acel articol sunt chiar proaspete .In legatura cu mâncarea întrebați pe fiica dumneavoastră daca cunoaște expresii de genul;"avem la masa talpă sau avem la masă copita ".Sunt expresii pe care fata mea le-a preluat de la grupele mai mari.Dar sa lăsăm aceste aspecte deoparte,chiar dacă nu sunt de lăsat...Vad ca sunteți slab informat despre nepriceperea in ale handbalului a doamnei Gabriela Artene . Aceasta nepriceputa a dat lotului național de cadete nu mai putin de șase jucatoare,tot din nepricepere a reușit cu fetele pe care le antrena si erau eleve la CN Mihai Viteazul sa devina campioane naționale la ONSS,si tot din aceeași nepricepere ,la turneul final valuare j3 a dat golgheterul turneului si MVP turneului iar la turneul final speranta j2 cel mai bun apărător.Va intreb acum rezultatele astea cum au venit ? De ce va place sa aruncati cu noroi asupra unor oameni care chiar muncesc cu copii noștri și o fac cu tot interesul. Iar despre presiunea pe care doamna Artene o pune pe fete sa meargă cu dânsa la Vâlcea iarăși este o mare minciună. Aș mai avea multe de spus dar m-am rezumat doar la atât...

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook