CSM Galati (grupa 1), CSM Bucuresti si CSM Corona Brasov (grupa 2), ,,Traian Vuia’’ Resita (grupa 3), Sepsi SIC Sf.Gheorghe si CSS 2 Baia Mare (grupa 4) pleaca din pole position pentru cele 8 locuri de la Turneul Final al Junioarelor 2 la handbal!

Trecem dintr-o faza in alta si la handbalul celor mici, daca se poate spune ca junioarele II sunt asa ceva, desi multe sunt mai mari sportive decat credem, cu deja prezente in handbalul mare... Sezonul regulat e deja amintire si noi am ajuns iata la debutul jocurilor din Grupele Valoare. 24 de echipe s-au calificat in aceasta faza a competitiei dedicata handbalistelor junioare II, echipe impartite in 4 Grupe Valoare, care si-au castigat dreptul de-a continua batalia pentru cele 8 locuri care asigura prezenta la Turneul Final.

Grupa 1 Valoare:

1/CSM Galati 10p

2/ CSM Bacau 9p

3/ LPS Vaslui  8p

4/ LPS Braila 8p

5/ LPS Iasi 7p

6/ LPS Iolanda Balas Soter Buzau 6p

Grupa ,,Care pe care’’ daca privim clasamentul la ,,start’’... Sigur, cu prima sansa de-a castiga cele doua locuri care asigura prezenta la Turneul Final, pleaca CSM Galati si CSM Bacau, dar nu trebuie scoase din calcul, desi este foarte greu nici LPS Vaslui si LPS Braila... Cu ,,handicap’’ pleaca LPS Iasi, care poate avea sansa la unul dintre cele doua locuri doar daca se-ntampla miracole... LPS Iolanda Balas Soter Buzau este din start scoasa din orice calcule... Ea poate merge totusi la Turneul Final daca echipele aflate in fata ei vor fii descalificate...


Grupa 2 Valoare: 

Una dintre cele doua grupe ,,simple’’ ale acestei faze a competitiei, prin prisma punctelor acumulate cu care echipele pleaca la ,,treaba’’. Practic, CSM Bucuresti si CSM Corona Brasov, nu au nevoie decat de cate o victorie fiecare sa-si asigure prezenta intre cele mai bune 8! 

1/CSM Bucuresti 12p

2/CSM Corona Brasov 12p

3/CSS Targoviste 7p

4/CSS 2 Bucuresti 6p

5/ACS Unirea Dobroiesti 6p

6/HC Activ CSO Plopeni 5p

Misiune imposibila pentru ocupantele locurilor de la 2 la 6 din aceasta grupa valoare! 


Grupa 3 Valoare:

O grupa in care pleaca drept favorite elevele sportive ale doamnei Lucia Morut de la Liceul Teoretic ,,Traian Vuia’’ din Resita, echipa cu 12 puncte, urmata de cele doua reprezentante ale orasului templu al handbalului feminin romanesc Ramnicu Valcea, Grup Scolar Energetic si Chimia, echipe aflate pe podiumul grupei, fiecare cu cate 10 puncte. Imi este practic greu sa cred ca ACS Leu Giarmata, LPS Slatina si   HC Jimbolia pot influenta ceva in aceasta batalie surda a grupei. Dar cum in handbalul feminin de la noi totul e posibil... Nu de alta, dar ,,cooperativele’’ exista, iar jocurile de la ,,butoane’’ inca persista... Sper sa ma insel, si ca, cuplul de arbitri Doana/Gociu sa-ti respecte statutul de arbitri internationali care-a prins si niste jocuri mai de ,,Doamne-ajuta’’ acolo ,,sus’’... Clasamentul Grupei:

1/ Lic Teor Traian Vuia Resita 12p

2/Gr. Sc. Energetic Rm Valcea 10p

3/Chimia Rm Valcea 10p

4/ACS Leu Giarmata 7p

5/LPS Slatina 4p

6/HC Jimbolia 4p


Grupa 4 Valoare:

Ca si in grupa a II-a, este o grupa extrem de simpla si practic nu doar matematic... Echipa federatiei, sau ma rog, foste componente ale CNE Brasov, conduc grupa, actualmente inregimentate de Miki Tivadar la ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, la egalitate de puncte cu CSS 2 Baia Mare, una dintre cele trei reprezentante ale orasului maramuresan in aceasta grupa. Greu de crezut ca cele doua pot rata intr-un fel sau altul prezenta la Turneul Final... Clasamentul grupei:

1/ ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe 12p

2/CSS 2 Baia Mare 12p

3/ CSM Fagaras 7p

4/ CS Phoenix Baia Mare 6p

5/ CS Marta Baia Mare 5p

6/ CSS Medias 4p

E ciudata totusi situatia creata de-aceasta ,,situatie'', si sigur ca nemultumirile unora sunt indreptatite... Dar noi suntem mici pentru manevrele lor mari...

Cam asa sta treaba oficial, conform site-ului Federatiei Romane de Handbal. Daca au modificat ceva si nu suntem informati, pacatul lor sa fie si sa si-l asume...


Sursa info: frh oficial

Fotocredit: Google

Dan-Aliosa Ulici

0 comentarii
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook