Meciul de sambata noaptea: Magdalena vs Yelena!...

Mi-am propus, pentru atat cat ma tin puterile, sa aduc in fata iubitorilor sportului, amazoanele lui... Si pentru asta, am sa aleg aleator, daca tot ma ajuta prietenii mei Google... Pentru noaptea aceasta va propun Magdalena vs Yelena!

Magdalena Neuner s-a nascut pe 9 februarie 1987 in localitatea Garmisch-Partenkirchen din Germania, o arhicunoscuta localitate datorita sporturilor de iarna. Are 165cm si 63 kg, din anul 2014 este casatorita cu Josef Holzer si au impreuna o fetita, Verena Anna. Si ce sport ar fi putut sa faca Magdalena? Magdalena este o atleta germana, campioana la biatlon din anul 2008 incoace... Ea a crescut in Wallgau, iar la varsta de noua ani a inceput sa practice sportul. Scoala reala o termina in anul 2003, dupa care se ocupa numai de biatlon. In acelasi an devine membra a clubului de schi al vamii germane. Debuteaza la juniori in anul 2006, an in care incepe sa ocupe doar podiumuri, ceea ce a atras imediat atentia specialistilor considerand-o inca de pe atunci ,,un fenomen’’!  La campionatul mondial castigand in anul 2007, concursul de sprint de la Oberhof. O luna mai tarziu obtine la Campionatul Mondial de seniori trei medalii de aur, fiind una dintre cele mai tinere atlete care a obtinut la un campionat mondial trei titluri, iar dupa Petra Behle, cea mai tanara atleta germana care devine campioana mondiala. Anul urmator imbunatateste recordul prin castigarea a sase medalii de aur, iar in 2009 mai obtine o medale de argint. Prin recordul stabilit de ea la Cupa Mondiala la campionatul de biatlon din anul 2007/2008 a devenit cea mai buna si cea mai tanara atleta care a participat pana in prezent la International Biathlon Union (IBU). Aceste succese au trezit atentia presei internationale, Neuner devenind una dintre cele mai populare atlete din Germania.

Performantele obtinute de Magdalena Neuner sunt de-a dreptul ametitoare:

La Campionatul Mondial: 6 medalii de aur si o medalie de argint

La Campionatul Mondial de Juniori: 7 x aur si 4 x argint

La Campionatul European: o medalie de bronz

La Campionatele Mondiale de Vara: 3 X aur

La Campionatele Germaniei: 2 X aur, 3 X argint, 1 X bronz...

Magdalena Neuner lucreaza ca vamesa!


Elena Gadjievna Isinbaieva este o atleta rusa, specializata la disciplina de saritura cu prajina. Yelena s-a nascut pe 3 iunie 1982 la Volgograd in Rusia. Are 174 cm si 62 kg, din 2014 este casatorita cu Nikita Petinov si au impreuna o fetita, Eva Isinbaieva. Yelena Isinbayeva s-a antrenat ca gimnasta de la varsta de 5 pana la 15 ani. A parasit gimnastica deoarece, pe masură ce crestea, era considerata prea inalta pentru a fi competitiva in gimnastica. La sase luni de la primele antrenamente din atletism, ea a castigat si prima victorie majora la varsta de 16 ani in timpul Jocurilor Mondiale de Tineret din 1998, de la Moscova, Rusia, cu o saritura de 4,00 m. A fost a treia competitie sportiva... A sarit aceeasi inaltime la Campionatul Mondial de Juniori din 1998, la Annecy, in Franta, dar doar 10 cm i-au lipsit de la o medalie. In 1999, Isinbayeva si-a imbunatatit ,,inaltimea’’ la Campionatele Mondiale de Tineret de la Bydgoszcz, in Polonia, cand a sarit 4,10 m pentru a lua a doua medalie de aur din cariera. La juniori, in 2000, Isinbayeva a ocupat din nou primul loc cu 4,20 m, cu 7 mai mult, in fata germancei Annika Becker. In 2001, de data aceasta la Campionatul European de Juniori, cu o inaltime castigatoare de 4,40 m, a intrat in posesia medaliei de aur. In 2002, dupa un 4,55 m la Campionatele Europene, a castigat prima medalie de argint la un campionat de senioare, terminand cu 5 cm in spatele compatrioatei ei, Svetlana Feofanova. De la sezon la sezon, in sala sau in aer liber, Yelena a crescut treptat, doborand record dupa record... Ametitoare cu adevarat performantele obtinute: dubla campioana olimpica (2004 si 2008), tripla campioana mondiala (2005, 2007, 2013), cvadrupla campioana de sala, de 5 ori castigatoare a Golden League, campioana mondiala de juniori si tineret (si in sala si in aer liber), campioana europeana de juniori si de tineret (si in sala si in aer liber), campioana europeana Under23... Yelena a fost prima femeie din lume care a sarit peste 5,00m... si a intrat in Cartea Recordurilor... Elena Gadjievna Isinbaieva a detinut recorduri europene, mondiale si olimpice... S-a retras din activitate dupa ultimul concurs din 20 august 2016! Yelena este in mod oficial ofiter in armata rusa, avand gradul de maior!


Sursa info: Wikipedia

Sursa foto: Google

Dan-Aliosa Ulici

0 comentarii
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook