Dupa doar 3 etape, si handbalul feminin din divizie ia o pauza! S-a jucat mult, doar... Noi incercam sa facem IMPOSIBILUL posibil...

Daca tot s-au reunit Loturile A si B ale Romaniei pentru ,,acomodare’’ si pregatire centralizata, nimic mai nimerit sa ia si divizia o pauza... Parca mai conteaza ca dintre jucatoarele diviziei una, DEEA Tarsoaga a fost selectionata?... Traiasca pauza ca doar ,,Pauzele lungi si dese, cheia marilor succese’’, nu? Iti trebuie si multa minte sa opresti un campionat pentru o pustoaica de 16 ani cum e Deea Tarsoaga! Vai de mama noastra unde-am ajuns! Dar sa revenim la ,,oile’’ noastre, pardon, handbalistele noastre si handbalul lor de divizie... Cele patru serii si-au disputat jocurile etapei a III-a, o etapa in care surprizele nu mai sunt deloc surprize, ,,cheia e la ei!’’... Iata ce s-a intamplat in aceasta etapa:

In Seria A

Fara prea multe discutii, este evident faptul ca formatia AHCM Slobozia n-are ce sa caute in handbalul din divizie. Este o intamplare nefericita ca aceasta formatie a ajuns in divizie datorita ,,jocului rezultatelor unora’’... Dar nici nu mai conteaza asta acum. Iata ca in etapa a treia, la Slobozia, gazdele au primit vizita atat de cunoscutelor colege de la CSU Neptun Constanta... Constantencele veneau dupa o infrangere la limita la Braila in prima etapa si un joc foarte bun incununat cu o categorica victorie impotriva handbalistelor de la ,,centrul’’ din Iasi... Gazdele de la Slobozia, au ,,demolat’’ in prima etapa handbalistele centrului iesean, chiar in fieful acestora, in etapa secunda, o victorie destul de muncita la Piatra Neamt, victorie deloc pusa sub semnul intrebarii... Jocul de la Slobozia, a fost echilibrat doar in primele 15-20 de minute, dupa care experinenta si-a spus cuvantul, ialomitencele luand cinci lungimi avans pana la pauza, 17-12! In repriza secunda, scenariul s-a repetat, oaspetele nefacand altceva decat sa incerce sa se apropie de gazde, reusind doar sa se apropie pana la 4 goluri la jumatatea reprizei sau chiar putin dupa minutul 48 dar doar atat. Vizitatoarele vizibil obosite, au ca terminat benzina si gazdele au profitat din plin calcand acceleratia la maxim, 21-22 la final! Filip cu 9 goluri a fost principala realizatoare a gazdelor pregatite de Gheorghe Covaciu, Moldoveanu cu 8 goluri a fost principala marcatoare a constantencelor pregatite de Ionut Puscasu si Lacramioara Ilie.  Cu siguranta insa ca artizanul victoriei poate fi numit goalkeeperul gazdelor, Natasa Savko, 11 interventii de exceptie, intre care si pararea a doua executii a dobrogencelor de la linia de 7m. Iata insa rezultatele complete ale rundei in Seria A:

AHCM Slobozia – CSU Neptun Constanta 31-22

HC Dunarea Braila – HCF Piatra Neamt 26-27

ACS UAIC CNOT Iasi – CS Stiinta Bacau 29-27


In Seria B

In Sala ,,Iris’’, un duel mult asteptat intre eternele rivale Steaua si Rapid, programat pentru ora 15:00, intr-o duminica de 23 septembrie... Duel doar in tribune, din pacate sau poate din fericire... Un duel sportiv totusi chiar daca... Elevele lui Bogdan Hardau n-au putut tine aproape de handbalistele de sub ,,Podul Grant’’... Rapidistele au controlat jocul da capo al fine. Daca la pauza visiniile feroviare aveau deja 10 lungimi avans, 11-21, la final 31-40, intr-un adevarat galop de sanatate al rapidistelor care si-au aratat clar intentia de-a merge en fanfare catre turneul semifinal... Oare se va gasi cineva care sa le incurce? Stiinta Bucuresti? Iata insa rezultatele complete ale rundei in Seria B:

CSA Steaua Bucuresti - CS Rapid Bucuresti 31-40

ACS Sc. 181 SSP Bucuresti - CSM Bucuresti (DivA) 30-28

CSU Stiinta Bucuresti - CS Danubius Calarasi 39-14

ACS Spartac UNEFS Bucuresti - HC Dinamo Bitcoin Bucuresti 26-30


In Seria C

O serie facuta pe chipul si asemanarea ,,lui’’, creata doar ca sa se intoarca serviciul promis in noaptea aia celebra a lui 13 spre 14 februarie, una de trista amintire... Nu mai este nici un secret pentru nimeni ca CS Dacia Mioveni 2012 e ca si calificata in turneul semifinal... Ca mai zic unii si altii ca n-au obiectiv promovarea miovenistii, ca n-au sala ca n-au aia si aialalta, sa fim sobri... Nu-i asa mare distanta intre Mioveni si Pitesti di cata geografie cunosc eu... Cum nici departe nu-s cei de la Mioveni de disputarea pana acum a jocurilor in Sala din Trivale... Si cu cine sa mearga brat la brat daca nu cu colegii de judet de la FC Arges? Doar nu isi imagineaza cineva ca-i incurca Plopeniul, desi ei sunt ,,activi’’... Sau daca nici Gheorghe n-are trecere... atunci poate numai Ciobanu are... Constantin... Ca Silvia Purice, in nici un caz, antrenoarea secunda, pentru conformitate... Intr-un joc controlat de la un capat al celuilalt de argesene, singura necunoscuta era scorul. L-am aflat la final, 34-18, dupa ce si la sfarsitul primului mitan gazdele aveau un avans confortabil, 16-9! Pentru gazde au punctat Vacariu (cum altfel) si Toader, ambele de cate 7 ori, cine alta decat Norica Parvulescu de 6 ori, Vesca 4, Serban si Ganea, ambele cate 3 goluri, Ciontoiu de doua ori, Nitu si Dumitrascu, ambele cu cate un gol, in timp ce pentru ,,activistele’’ de la Plopeni, Leustean de 9 ori, Panait de 5 ori, A. Serban doua goluri, Stoica si Mures cate un gol. Iata insa rezultatele complete ale rundei in Seria  C:

CS Dacia Mioveni 2012 - HC Activ CSO Plopeni 34-18

FC Arges - LPS Tg Jiu 40-13

National Rm Valcea - ACS Noi Klub 35-19

CSU Targoviste a stat


In Seria D

In Sala Universitatii din Oradea, s-au infruntat, o echipa in formare, cea a gazdelor de la CSU Oradea si o echipa care a trecut de aproape o luna la profesionism, CSM Tg. Mures. Un meci cu surle, a fost de fapt unul fara tambite... Handbalistele tinere ale profesorului Doina Ardelean, n-au putut tine pasul cu pustoaicele muresene ale sotilor Claudiu si Mihaela Evi, si-a secundului Daniel Pop, trecute nu cu mult timp in urma de la ,,Olimpic’’ la CSM... De fapt, majoritatea dintre ele sunt cu dubla legitimare, joaca pe doua fronturi, si-o fac deocamdata foarte bine, odata la junioare 1 si-a doua oara in divizie. Ca efortul pustoaicelor e supraomenesc, e adevarat si asta. La gazde e greu ca Vali Motogna sa poata  face de una singura fata... Sau daca tinem cont de faptul ca in poarta oradeana nora doamnei Ardeleanu mai intra... ar cam fi doua... Dar asa se construieste o echipa, de jos... Meciul a fost echilibrat doar pana pe la 5-5 ca dupa, Deea Tarsoaga & Company s-au distrat... E adevarat ca Deea era cu gandul la ceea ce se va petrece la Bucuresti, ea urmand sa imparta vestiarul cu Cristina Neagu, Denisa Dedu, Laura Chiper, Madalina Zamfirescu, Gabriela Perianu, si multe altele, la reunirea loturilor A si B ale Romaniei, o ,,centralizata’’ a nationalei lui Ambros&Pasca... 17-35 la final dupa 8-17 de la pauza... Tanc si Petric cu cate 4 goluri fiecare, au fost principalele marcatoare ale oradencelor, Stangu cu 11 goluri a fost principala marcatoare a muresencelor. Iata insa rezultatele complete ale rundei in Seria D:

CSU Oradea - CSM Tg Mures 17-35

CS Minaur Baia Mare (DivA) - CSU Univ. de Vest Timisoara 32-25

CS Crisul Chisineu-Cris – Univ Resita 30-29


Etapa a patra se va disputa in jur de 7 octombrie!


Sursa info: frh

Sursa foto: arhiva SporT maCSim si Emotie

Dan-Aliosa Ulici

0 comentarii
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook