Trei jucatori in rosu si negru ai clubului CSM Scolar Resita ii calca pe urme lui Cristi Chivu!

In perioada 6-8 Iulie 2018, la Baza Bradu de langa Pitesti, in judetul Arges, a avut loc ,, Summer Camp VTC - Pitesti,’’ organizat de Voetball Total Control (Eindhoven - Olanda). Dupa parteneriatele incheiate cu Academia Gheorghe Hagi, Academia Luceafarul Cluj-Napoca si IproSkills Academy Chicago (SUA), Academia Prosport-Lps Focsani a incheiat un parteneriat cu celebra academie olandeza de tehnica individuala Voetbal School Total Control (Eindhoven - Olanda). Voetbal School Total Control este manageriata de Nyron Wau, fost jucator al celor de la PSV Eindhoven si international olandez. Nyron Wau este un bun cunoscator al fotbalului juvenil romanesc. La academia Voetball Total Control pregateste un copil roman deosebit, Darius Bolma. Darius Bolma a jucat fotbal la Interstar Pitesti si a participat de nenumarate ori la Cupa ,,Prosport” Focsani. Tatal sau, Rares Bolma, un impatimit al sportului rege, este unul dintre organizatorii Summer Camp VTC - Pitesti, si un devotat prieten al Prosport Focsani. In jur de 80 copii de la mai multe cluburi de fotbal din Romania s-au intalnit la Bradu langa Pitesti, pentru trei zile de fotbal adevarat cu 10 antrenori de fotbal adevarati, din Romania si Olanda. Din Romania, Adrian Dulcea, Adrian Schineste, Mihai Nicolae, Catalin Giurgea, Sorin Draghici, iar de la partenerii din Olanda, Nyron Wau – head field trainer, Kenneth Cicilia – field trainer, Thijs Fonken – field trainer, Hisscham Hilali – goal keeper trainer, Nuelson Wau – psyhical trainer. In cele 3 zile de campus, cei 80 de sportivi au fost supusi la tratamente spartanice, dar moderne de fotbal modern... Dupa cele 15 ore (cate 5 in fiecare zi), ore in care fotbalistii romani cu varste intre 7 si 16 ani s-au familiarizat cu  tainele fotbalului olandez, au avut sansa sa vada tehnicile de antrenament modern ale fotbalului de inalta clasa olandez, antrenamente unde s-a pus accent pe miscarile de baza, simtul si controlul mingii, dribling si fente in diferite forme de initiere sau integrate in exercitii, exercitii de tehnica cu finalizare in diferite forme de exercitii: 1 contra 1, 2 contra 2, etc... La finalul celor tei zile, trei rossoneri de la clubul din Valea Domanului, si-au aflat inscrisurile antrenorilor din fisa individuala... Dar iata cine sunt cei trei copii ai CSM Scolarului din Resita si spicuiri din fisele lor personale obtinute in campusul argesan organizat de parteneriatul ACADEMIA PROSPORT-LPS FOCSANI SI TOTAL CONTROL EINDHOVEN:                                           Vlad Gruia, vine de la Recas, acolo unde a inceput fotbalul cu Nicolae Gabriel, ajuns in curtea CSM Scolarului din Resita la insistentele lui Petre Panescu in urma cu ceva mai bine de 3 ani, si trecut prin clasele lui Dan Boltasiu, Cosmin Buda si Lucian Dobre...

Vlad Gruia: la categoria 16 ani, fundas lateral dreapta, remarcat pentru atitudine, daruire, anduranta, stinta jocului, viteza si tehnica in regim de viteza.

Darko ,,Angel’’ Siminiceanu, un produs marca inregistrata al ,,omului negru’’ Cristian Alexandru Bercsenyi, in prezent pe mainile altui rossoner slefuitor de talente, Sandu Roco.

Darko Siminiceanu: la categoria 12 ani, portar, remarcat pentru calitatea nativa, pregatirea fizica, daruire, capacitate de asimilare, inteligenta si nu in ultimul rand ,,nebunia’’ dintre buturi caracteristica goalkeeperilor de valoare.

David Dancea, un alt produs 100% al lui Cristian Alexandru Bercsenyi, si el intrat pe mainile dibace ale lui Sandu Roco. 

David Dancea: la categoria 12 ani, fundas dreapta si central, remarcat la acest campus pentru inteligenta in joc (in Top 5 campus), constitutie fizica pentru fundas, atitudine, tehnica, luciditate permanenta, capacitate de efort. Probabil ca luciditatea si inteligenta i-au determinat pe antrenorii olandezi sa-l foloseasca pe David si pe postul de mijlocas la inchidere... Sa fie DD, noul Chivu din Banat?

Interesant este faptul ca cei trei rossoneri, Vlad Gruia, Darko Siminiceanu si David Dancea, au primit invitatiile de a participa in luna august la un training in Olanda! Din pacate aflam ca e posibil ca pustii sa nu poata onora prezenta la Einhoven, costurile deplasarii in Olanda fiind suportate integral de familiile celor trei, asta in cazul in care nu vor recurge iar la imprumuturi in banci... Deocamdata, pustii se vor bucura, speram, de-o binemeritata vacanta... Poate citesc acest articol si oficialitatile locale si cei care decid soarta fotbalului in Valea Domanului... Din cunostintele pe care le am, in Valea Domanului exista o baza sportiva de exceptie, exista antrenori mai mult decat simplii amatori ,,concasatori’’ de bani, exista o logistica, un plan de implementare a fotbalului in randurile copiilor si juniorilor dupa scoala de fotbal olandeza... Daca memoria nu ma inseala, cu o intreaga ,,armata’’ de copii si cu un astfel de plan a mers la clubul din Valea Domanului, actualul coordonator al Centrului de copii si juniori, Lucian Dobre... Nu credeti domnilor ca e momentul sa-l ajutati pe Dobre si de la vorbe sa treceti la fapte? Le-avem acasa pe toate la ,,botu’ calului’’... Ce mai asteptam? In urma cu cativa ani, multi ma faceau pupincurist scriind despre acesti copii. Iata ca asteptarile nu mi-au fost inselate si copiii si-au demonstrat valoarea... Restul, sunt vorbe ‘ntaina... 


Multumiri corespondentului Florian Vladia

Dan-Aliosa Ulici 

0 comentarii
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook