Prima etapa din 2018 in Liga Florilor, intr-o etapa 11 cu mari surprize

Handbalul feminin din Liga Florilor si-a reanceput aventura odata cu disputarea jocurilor etapei 11, antepenultima a turului, prima din 2018. Handbalul propriuzis este pe locul doi deocamdata, pentru ca pozitia fruntasa este ocupata de apropiatele alegeri pentru fotoliul No.1 la presedentia FRH-ului de la jumatatea lunii februarie… Ciudat totusi… Etapa 11 a debutat odata cu jocul din Sala ,,Traian’’ din Ramnicu Valcea, acolo unde s-au infruntat pe parchet, HCM din localitate si CSM Roman. La fluierele celebrelor Diana-Carmen Florescu din Arges si Aanamaria Stoia din Bucuresti, cele doua ,,zane’’ ale arbitrajului din handbalul romanesc, debutul a apartinut gazdelor, echipa clasata pe locul secund inaintea ecestei etape, cu o serioasa optiune pentru castigarea medaliilor de argint in aceasta editie de campionat, aurul fiind acontat demult de tigroaicele de la CSM Bucuresti, astfel ca in minutul 4 si 50 de secunde, valcencele aveau deja 3 lungimi pe tabela, 4-1! Moldovencele revin usor, usor  in joc si-l echilibreaza dupa ratarile incredibile ale Irynei Glibko si Andreei Adespii, egaleaza in minutul 9 si 9 secunde, iar jocul merge cap la cap, ambele echipe inscriu sau rateaza, parca, copiindu-se una pe cealalta… Totusi, echipa gazda intra la cabine cu avantaj de un gol, 12-11! Debutul reprizei secunde le aduce in prim plan pe moldave, si dupa primul gol reusit de Carmen Stoleru pentru 12-12, Ana Iuganu face 12-13, pe fondul acelorasi ratari monumentale ale ucrainencei Iryna Glibko, care nu gaseste spatial necesar ajungerii mingii in atele plasei portii Romanului! Pana in minutul 44, oaspetele conduc ostilitatile, gazdele tin aproape. In minutul 46, gazdele trec din nou la conducere, au 18-17 pe tabela, isi permit sa rateze chiar si un 7m prin aceeasi ucraineanca Glibko, jucatoarea gazdelor care marcheaza imediat pentru 19-17. In minutul 52 si 23 de secunde, gazdele au patru lungimi avans, 22-18, iar pana la final asistam la cascade de ratari la ambele porti, singura care-a reusit sa mai marcheze fiind Alexandra Iovanescu de la vizitatoare in minutul 58, scorul 22-19 ramanand pana la final pe tabela. De la gazde, Glibko cu 9 goluri din 18 aruncari, trei de la 7m, de la vizitatoare, Alexandra Iovanescu cu 3 goluri din 5 aruncari dar si un joc ametitor care le-a pus in dificultate de cele mai multe ori pe aparatoarele gazdelor, au fost remarcatele jocului.

Corespondent: Horia Marius Popa

In Sala Polivalenta din Craiova, SCM Craiova si Rapid USL Metrou, s-au infruntat la fluierele cuplului de arbitri C.Popa(Galati) - S.Toma(Braila) . Handbalistele antrenate de Bogdan Burcea au inceput mai greu meciul, ca un adevarat Diesel  si le-au dat ocazia bucurestencelor sa pastreze o diferenta minima pe tabela pana la pauza. Rapidistele incep tare si au 0-2 pe tabela in minutul 3, prin doua reusite semnate Oana Buca si Camelia Carabulea. In doar 5 minute si jumatate oltencele intorc jocul si au 5-2 pe tabela.  Pana la jumatatea primei reprize, visiniile revin si egaleaza la 6 situatia pe tabela, reusind chiar un 8-9 in minutul 23, pentru ca pana la pauza, oltencele lui Burcea sa revina si sa intre la cabine cu un gol avans, 13-12! Repriza secunda a fost repriza elevelor lui Bogdan Burcea care au stiut sa gestioneze mai bine momentele importante ale jocului, Patricia Vizitiu, Cristina Florina Florianu Zamfir si Valentina Ardean Elisei aratandu-ne inca odata ca sunt inca mari handbaliste. 29-24 scor final! Ana Maria Ticu a fost cea mai buna marcatoare a gazdelor prin cele 8 goluri din 10 aruncari, iar de la rapidiste a incantat Oana Buca!

Corespondent: Traian Vasile

 

Sala Sporturilor din Bistrita a gazduit jocul dintre CSM Bistrita si CS Magura Cisnadie, intr-o partida cu  R.Iliescu - P.Manea, ambii din Bucuresti. Sibiencele, au mers la Bistrita sa-si vanda scump pielea, dar cu obiectiv clar totusi, cele 3 puncte puse in joc! Bistritencele incep mai bine jocul si au in minutul 4, 2-0 pe tabela de scor. Dupa 5-5 si 6-6, la jumatatea primei reprize, oaspetele preiau initiative si au 6-7 pe tabela in minutul 15 si 30 de secunde. Dupa un 8-7 pentru gazde, ceva se intampla si oaspetele calca pedala de acceleratie pana in podea, astfel ca la finele primelor 30 de minute pe tabela sa se inregistreze un uluitor 11-17, cu ultimele 4 minute ale reprizei in care Ada Moldova a marcat de 4 ori spectaculos si eficient! Repriza secunda a fost una de conservare a rezultatului obtinut in primele 30 de minute, Alexandra Orsivschi si Oana Chirila de la formatia gazda, neputand pune mari probleme trioului de geniu sudat in tabara sibiencelor, Oana Apetrei – Ada Moldovan – Ivana Bozovic, astfel ca la final, tabela arata 26-29 si mentinerea formatiei din Cisnadie in lupta pentru podium!

Corespondent: Stancuta Maria Ioan

 

In sala de sport a Liceului cu Program Sportiv Slatina, CSM Slatina a primit vizita formatiei AHCM Slobozia, intr-o partida arbitrata de cuplul Baducu – Voicu din Buzau. A fost un joc destul de incalcit inca de la debut, un joc controlat da capo al fine de vizitatoare, slatinencele neconducand niciodata pe tabela de scor in acest joc! Daca pana in minutul 11, atunci cand scorul a fost 4-4, handbalistele gazde au tinut aproape, din minutul 11 si 24 de secunde, oaspetele se desprind pe tabela, 9-11 fiind scorul cu care s-a intrat la vestiare! Repriza secunda a fost la discretia oaspetelor din Slobozia, care-au terminat la 5 lungimi avans jocul, 19-24! Daca de la gazde Geanina Draghici a reusit sa inscrie de 8 ori, de partea cealalta, Andreea Elena Patuleanu cu 5 reusite si-un joc aproape perfect, au fost evidentiatele acestui joc.

Corespondent: Andreea Monica Vlahu

 

HC Zalau – CSM Bucuresti, un adevarat derby in Sala ,,Gheorghe Tadici’’ din Zalau, intr-o confruntare condusa de doi cavaleri in negru, unul din Valcea, Nitisor, celalalt din Bucuresti, Stamatoiu! Ce sa caute un arbitru din Bucuresti intr-o confruntare a CSM-ului din Bucuresti?  Dupa prima ratare a jocului  a tigroaicei Nathalie Hagman, zalauancele deschid scorul prin Ana Maria Dragut. Egaleaza la 1 cea mai buna jucatoare a momentului din handbalul mondial, Cristina Neagu. Si meciul e frumos, se succede la o poarta si cealalta, iar dupa un 2-1 din minutul 4 si 13 secunde, in minutul 8 si jumatate pe tabela au avantaj tigroaicele 3-5, pe fondul  a deconcentrarii jucatoarelor de sub Meses! Reusesc handbalistele gazde sa tina pasul cu campioanele si chiar sa le egaleze pe acestea in minutul 18 si 35, 10-10, ba mai mult chiar, au 12-11 si 13-12 avantaje pe tabela. Multinationala tigroaicelor din capitala trece din nou la conducere in minutul 27 si 45 de secunde, 14-15, iar la pauza inregistram un 14-16! Repriza secunda incepe cu bucurestencele la conducerea jocului, acestea pastrand in permanenta doua si chiar trei lungimi avans pe tabela de scor, pana in minutul 38 si 22 de secunde, atunci cand tabela arata 19-21. Urmeaza 5 minute de ratari incredibile ale handbalistelor gazde, Larisa Tamas de trei ori, Roxana Rob si Valentina Bardac-Panici, in timp ce dincolo, vizitatoarelor le intra toate, astfel ca pe tabela scorul arata 19-25 in minutul 42 si 52 de secunde! Tigroaicele conduse in teren excelent de cea mai buna handbalista din 2017, Cristina Neagu,  au chiar 6 goluri avans pe tabela, diferenta care se pastreaza si la final de joc, 24-30! Indiscutabil Cristina Neagu de la vizitatoare a stralucit si-n acest joc, marcand de 9 ori din 14 aruncari, in timp ce la gazde, Anamaria Dragut a marcat de 6 ori din 8 aruncari. Interesant dialogul pe aproape toata durata jocului purtat de deja celebrul  ,,Gica’’ cu mai toata lumea: arbitri, observatori, jucatoare proprii, adversare, chiar si cu spectatorii… Categoric ca vor ramane fara urmari aceste iesiri necontrolate (din nou)…

Corespondent: Iulia Georgiana Popa

 

Ultimul joc programat pentru ziua de miercuri s-a disputat in Sala Sporturilor ,,D.P.Colibasi’’ din Brasov, acolo unde, ASC Corona 2010 Brasov a primit vizita vicecampioanelor de la HC Dunarea Braila, o echipa total schimbata fata de editia precedenta de campionat.  Mai toti specialistii o dadeau drept ,,victima sigura’’ pe formatia de la Braila, asta pentru ca in ultimele zile ,,politicul rosu pesedist’’ isi face de cap  in ceea ce priveste sportivele din echipa braileana. Echipa brasoveana  nu se afla nici ea in cel mai bun moment al ei, pentru ca ,,diferite’’ se intampla si pe acolo… Daca pana in minutul 10, brasovencele marcheaza si conduc ostilitatile, brailencele neputand face altceva decat sa tina aproape, odata cu minutul 10 si 42 de secunde se schimba situatia in joc. Mai mult, vizitatoarele reusesc sa se desprinda si la doua goluri in minutul 12 si 24 secunde, gazdele marcand de foarte multe ori de la linia de 7m prin Eliza Buceschi. Chiar daca Eliza, nimeni alta decat fiica antrenorului fara cuvant Costica Buceschi, a ratat de la linia de 7m in minutul 21 si 50 de secunde la scorul de 11-13, conform planului, aceeasi Eliza Buceschi ramane titulara de drept a aruncarilor de la 7m, doar e fiica antrenorului,nu?   Vizitatoarele au 15-16 si atacul, Ana Maria Horobet rateaza cu 13 secunde inainte de sunetul sirenei salii, pe contraatac, Timea Tatar reuseste sa egaleze in extremis pentru brasovence, stabilind scorul pauzei, 16-16! Brasovencele controleaza inceputul reprizei secunde, au mai mereu avantaj de un gol pe tabela. Si daca in minutul 35, oaspetele trec in avantaj cu un gol, urmeaza o perioada foarte buna a brasovencelor. Egaleaza din 7m Buceschi, extrema dreapta Laura Chiper marcheaza de doua ori, astfel ca in minutul 40 si 15 secunde, pe tabela scorul devenise 22-19! Oaspetele marcheaza de doua ori si Buceschi rateaza odata, brailencele apropiindu-se la un gol… In minutul 44 si 43 de secunde, brasovencele au iar trei lungimi avans pe tabela… Timorate, handbalistele de sub Tampa pierd tempoul, brailencele profita si egaleaza la 28! In minutul 54 si 48 de secunde, gazdele beneficiaza de un 7m si de om in plus, eliminata pentru doua minute de la brailence  Iryna Shutska Burtea, Si daca de la linia de 7m Eliza greseste din nou, pe contraatac, marcheaza Alina Vatu si face 28-29 in minutul 54 si 54 de secunde, pentru ca dupa numai 4 secunde, Georgiana Ciuciulete sa mearga si ea pentru doua minute pe banca!  In inferioritate, brasovencele reusesc sa recupereze si sa egaleze prin Bianca Tiron, 29-29! In minutul 57, Braila avea pe tabela un avantaj incredibil de 4 goluri! In minutul 58 si 11 secunde, elevele resiteanului  Florentin Pera au avut ultima data 4 goluri avans, dar pe final, Corona a mai redus din handicap, prin doua goluri marcate de fostul pivot al Dunarii Braila, Timea Tatar, care au stabilit scorul final, 31-33! Dupa excluderea ,,politica’’ din lot a goalkeeperului Elenei Gabriela Voicu, in lotul Dunarii pe foaia de joc a fost trecuta ca portar doar Adriana Medvedova, goalkeeper care a reusit 13 parade, parand si doua dintre aruncarile de la 7m ale Elizei Buceschi… Pentru foarmatia brasoveana au marcat Laura Chiper 8 goluri, Eliza Buceschi 8 goluri ( 6 din 7 m), Bianca Tiron 7, Timea Tatar 4, Giorgiana Ciuciulete 2, Andreea Chiricuță 1 si Marinela Neagu 1, iar pentru vizitatoarele din Braila, Alina Vatu  8 goluri ( 2 din 7m), Marija Shteriova 7, Iryna Shutska Burtea 6, Diana Munteanu 5, Dzyana Ilyna 3, Anamaria Berescu 3, Daniela Corban 1. Partida a fost condusa de cuplul G.Badiu-I.Barbu din Cluj. De departe cea mai in forma jucatoare a Brasovului, Laura Chiper, in timp ce de la vizitatoare, Alina Vatu a iesit in evidenta si prin cele 8 goluri marcate. De pe surse am aflat ca extrema dreapta a Coronei isi va anunta retragerea de la echipa nationala… N-am reusit sa iau legatura cu sportiva brasoveana pentru a confirma sau infirma  sursa…. Razbunare a Laurei pentru neconvocarea la Campionatul Mondial din Germania? Daca da, e pe drept spunem cei mai multi dintre noi, desi, Laura Chiper mai are multe de spus pentru reprezentativa tricolora a Romaniei!

Corespondent: Anghel A. Mares

 

Joi 11 ianuarie, in Sala ,,Horia Demian’’ din Cluj-Napoca, ,,U’’ Cluj a primit replica formatiei CSU Danubius Galati, intr-un joc condus de alti doi celebri, R.Harabagiu - S.Stanescu din Dambovita. Gazdele incep in forta, si dupa 1-0 si 1-1, se desprind destul de repede pe tabela, 6-1 in minutul 9 si 50 de secunde, pe fondul unor ratari incredibile in lant ale vizitatoarelor din Galati… Intre minutele 10 si 20, ambele echipe au jucat nimic, intrecandu-se de fapt in ratari, care de care mai hilare, spre deliciul carcotasilor… Galatencele revin usor in joc si pana la finele primelor 30 de minute reduc diferenta pana la -2 , scor 12-10! In repriza secunda, in primele 5 minute se merge cap la cap, iar dupa minutul 35, vizitatoarelor li se aplica Jihadul, 3 eliminari rapide, de care evident profita handbalistele gazdelor, 21-16 pe tabela in minutul 41 si 10 secunde…  Si daca tot s-a ajuns la 23-17 in minutul 44 si doua secunde, a venit si randul formatiei gazda sa joace in inferioritate, ca deh, scorul permitea asta… 28-20 a fost scorul in minutul 50 al jocului, si-a venit inca o elimnare la studentele clujene,  Valean Abigail  trecand pe banca la odihna… Si in inferioritate clujencele inscriu, 29-20, cea mai mare diferenta de scor, inregistrata in minutul 50 si 55 de secunde…  In ultimele 9 minute ale jocului, gazdele s-au aparat exact, vizitatoarele au incercat, au redus din scor, la final tabela inmarmurind la 32-26 si studentele din Cluj bifeaza astfel a doua victorie a actualei editii de campionat… De la Clujence s-au evidentiat in acest joc, Raluca Petrus, autoare a 8 goluri si Cristina Boian marcatoare a 5 goluri dar si-un joc destul de complet, iar de la vizitatoare, Nicoleta Safta marcatoare a 8 goluri.

Corespondent: Anamaria Floriana Dragut

 

Iata rezultatele complete ale rundei 11:

HCM Rm. Valcea – CSM Roman 22 – 19 (12 – 11)

SCM Craiova – Rapid Bucuresti 29 – 24 (13 – 12)

CSM Bistrita – Magura Cisnadie 26 – 28 (11 – 17)

CSM Slatina – AHCM Slobozia 19 – 24 (24 – 30)

HC Zalau – CSM Bucuresti 24 – 30 (14 – 16)

Corona Brasov – Dunarea Braila 31 – 33 (16 – 16)

,,U” Cluj – Danubius Galati 32 – 26 (12 – 10)

 

Pentru ca nu e timp de pauza, etapa 12 se disputa dupa urmatorul program:

Rapid Bucuresti – CSM Bistrita – sambata  13 ianuarie

Dunarea Braila – CSM Bucuresti – sambata 13 ianuarie

CSM Roman – CSM Slatina – duminica 14 ianuarie

AHCM Slobozia – ,,U” Cluj – duminica 14 ianuarie

Magura Cisnadie – HCM Rm. Valcea – duminica 14 ianuarie

Danubius Galati – HC Zalau – miercuri 17 ianuarie

Corona Brasov – SCM Craiova – joi 18 ianuarie

 

Multumesc pentru promptitudine corespondentilor din teritoriu!

 

Dan-Aliosa Ulici

Galerie foto

1 comentarii
  • Neagu#theBest

    Mi se pare o mizerie ce se intampla la Corona, cu jucatoare urechiate public de catre conducatori. Plus faptul ca nu e folisita Sorina aproape deloc, desi ea a aratat ca Buceschi se poate baza pe ea, mai ales ca poate juca si inter si centru.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook