Rezultatele primei zile a optimilor, programul zilei a doua si cate ceva despre cele 17 tricolore!

Iata-ne ajunsi si in faza optimilor de finala din ziua a doua a competitiei. Daca in prima zi, surprizele nu au intarziat sa apara, ziua a doua este ziua in care intra in focul luptelor si tricolorele noastre impotriva handbalistelor din Cehia, tinta alor noastre, victoria, si-odata cu aceasta indeplinirea obiectivului propus de presedintele Federatiei Romane de Handbal, Alexandru Dedu. Dar iata ce s-a intamplat in jocurile din ziua I-a, duminica 10 decembrie:

Ungaria – Franta  26-29

Suedia – Slovenia  33-21

Serbia – Muntenegru  29-31

Danemarca – Germania  21-17

 

Luni 11 decembrie, in ziua a doua se vor disputa jocurile:

La Leipzig,  Romania – Cehia (18.30) si Spania – Norvegia (21.30)

La Magdeburg,  Rusia – Coreea de Sud (18.30) si  Japonia – Olanda (21.30)

Un amic jurnalist mi-a scris in mesaj privat pe-un site de socializare: ,,Dane, ajuta-ma si pe mine cu o fotografie cu Denisa Dedu, pentru ca stiu ca tu o tot pozezi pe la meciuri...’’ Ii scriu mesaj colegului si ii spun ca Denisa nu mai joaca la Corona Brasov din vara…  Si pentru ca am vazut pe diferitele grupuri de pe facebook ca nu se prea cunosc echipele unde evolueaza tricolorele noastre, am decis sa scriu pe scurt cate ceva despre ele…  Cu siguranta ca cei mai multi le cunosc si stiu ceea ce voi scrie, nu cred ca va deranja pe nimeni o recapitulare…

Portari:

Denisa Stefania Dedu, nascuta pe 27 septembrie 1994 la Brasov. A inceput handbalul la CSS Dinamo Brasov, iar din 2010 apara culorile clubului ASC Corona 2010 Brasov, pana in vara lui 2017 cand a trecut in curtea vecinilor maghiari de la Siófok KC. Pana la acest Campionat Mondial din Germania, Denisa a imbracat tricoul echipei nationale in 19 jocuri si a inscris de doua ori.

Yulyia Dumanska, nascuta pe 15 august 1996 in Horodenka – Ucraina. A inceput handbalul la HC Bolena Horodenka, junioara fiind a fost transferata in 2011 la Marta Baia Mare, iar din 2012 la HCM 2 Baia Mare. A fost imprumutata un an la Neptun Constanta, iar din 2014 a revenit in curtea HCM-ului din Baia Mare, echipa care s-a desfiintat. Din 2016 a trecut in curtea celor de la SCM Craiova unde activeaza si in prezent. Pentru echipa tricolora mare a jucat in doua partide.

 

Extreme stanga:

Valentina Ardean-Elisei, s-a nascut pe 5 iunie 1982 la Focșani. Neli ,,Alice’’ a inceput handbalul in Focsaniul natal la CSS, iar din 2001 joaca la nivel inalt: Universitatea Remin Deva, ŽRK Knjaz Miloš (Serbia), Oltchim Ramnicu Valcea, CSM Cetate Deva, HCM Baia Mare, SCM Craiova, unde activeaza si in prezent. A fost capitanul echipei representative pana cand s-a accidentat si-a fost supusa unei operatii. De 201 ori a imbracat tricoul nationalei pentru care a inscris de 798 de ori, pana inaintea acestui Campionat Mondial.

Ana Maria Iuganu-Popa, s-a nascut pe 25 februarie 1990 la Roman. A inceput sa joace handbal la LPS Roman fiind cooptata destul de repede in centrul handbalistic CNOE Ramnicu Valcea. Pana in 2012 a jucat la Universitatea Suceava, iar din 2012 joaca pentru HCM Roman. Pentru tricolorele mari, Ancuta a imbracat tricoul de 3 ori inscriind 5 goluri.

 

Interimari stanga:

Cristina Georgiana Neagu, s-a nascut pe 26 august 1988 in Bucuresti. Dupa perioada junioratului la CSS 5 Bucuresti, Cristina a jucat pe rand la HC Activ Ploiesti, Rulmentul Brasov, Oltchim Ramnicu Valcea, ŽRK Budućnost (Muntenegru), iar din aceasta vara activeaza la CSM Bucuresti. Pentru Romania a jucat in 155 jocuri marcand 695 goluri. Cristina este si capitanul tricolorelor.

Cristina Florina Zamfir-Florianu, s-a nascut pe 29 septembrie 1989 la Slatina. Cristina a evoluat la echipele: KZN Slatina si CS Tomis Constanta iar pana in vara anului 2016, ea a jucat la echipa ASC Corona 2010 Brasov. Din sezonul 2016-2017, a schimbat echipa, plecand la SCM Craiova. A imbracat de 8 ori tricoul tricolor marcand 17 goluri.

Gabriella Ibolya Szűcs, s-a nascut pe 31 august 1984 la Oradea.  Gaby a inceput handbalul la Debrecen, 9 ani a jucat la DVSC-Korvex Debrecen, apoi pe rand la Oltchim Ramnicu-Valcea, DVSC-Korvex Debrecen, HC Zalau, HCM Baia Mare, HC Dunarea Braila unde activeaza si in prezent. Intre 2004 si 2011 a imbracat tricoul echipei nationale a Ungariei pentru care a jucat in 96 partide marcand 144 goluri. Din 2015 imbraca cu mandrie tricoul nationalei Romaniei, pentru care a jucat in 21 partide marcand 10 goluri.

 

Centri:

Eliza Iulia Buceschi, s-a nascut pe 1 august 1993 la Baia Mare. Dupa perioada junioratului la Extrem Baia Mare, Eliza a jucat pe rand la HCM Baia Mare, Oltchim Ramnicu Valcea, HCM Baia Mare, Thüringer HC (Germania), FC Midtjylland (Danemarca), HC Dunarea Braila, iar in present joaca la ASC Corona 2010 Brasov. Pentru echipa reprezentativa a jucat in 45 de partide marcand 110 goluri.

Madalina Maria Zamfirescu, s-a nascut pe 31 octombrie 1994 la Ramnicu Valcea. Madalina a trecut destul de repede la CNOE Ramnicu Valcea, unde si-a petrecut perioada junioratului apoi a trecut rand pe rand la CSM Ploiesti, HCM Baia Mare, SCM Craiova, HC Dunarea Braila, iar din aceasta vara la Debreceni VSC (Ungaria). De 7 ori a imbracat tricoul nationalei pentru care a marcat de 15 ori.

Cristina Laslo, s-a nascut pe 10 aprilie 1996 la Cluj-Napoca.  Dupa perioada junioratului la CSS Viitorul Cluj, Cristina a jucat 5 sezoane la „U” Alexandrion Cluj, iar din 2017 la ŽRK Budućnost (Muntenegru). Pentru echipa nationala a jucat in 6 partide marcand 7 goluri.

 

Pivoti:

Crina Elena Pintea, s-a nascut pe 3 aprilie 1990 in Comuna Podu Turcului din judetul  Bacau. A jucat pentru HC Zalau pana in 2015, apoi a semnat pentru doi ani cu Thüringer HC (Germania). In prezent joaca in Franta la Issy Paris. Pentru reprezentativa tricolora, Crina a jucat 27 partide marcand 38 de goluri.

Timea Judita Tatar, s-a nascut pe 28 iulie 1989 la Baia Mare. A inceput handbalul la CSS nr. 2 Baia Mare, apoi a fost cooptata in lotul HCM Baia Mare, iar dupa un an, a fost imprumutata la Otelul Galati. Dupa un an a revenit la Baia Mare la HCM unde a evoluat pana la desfiintarea echipei in 2016. Dupa un an petrecut la HC Dunarea Braila, Timea evolueaza acum la ASC Corona 2010 Brasov. In 2013 a fost convocata in lotul Romaniei pentru Trofeul Carpati.

Cynthia Andrada Tomescu, s-a nascut pe 30 iulie 1991 la Baia Mare. Dupa perioada junioratului la Extrem Baia Mare, Cynthia a fost cooptata in lotul HCM Baia Mare, Imprumutata fiind apoi cate un an la SCM Craiova si HCM Roman. A mai jucat un an la HCM Roman, iar din vara acestui an joaca la ASC Corona 2010 Brasov. A fost convocata in premiera la lotul national.

 

Interimari dreapta:

Melinda Anamaria Geiger,  s-a nascut pe 28 martie 1987 la Baia Mare. Pana in 2003 a fost junioara la CSS 2 Baia Mare, apoi a jucat pana in 2010 la  Stiinta HCM Baia Mare. Dupa 3 ani la Oltchim Ramnicu Valcea, Melinda a fost imprumutata la Thüringer HC (Germania) si HCM Baia Mare. A semnat cu clubul baimarean pe trei ani. Din 2016 joaca in Franta la Brest Bretagne HB.  Pentru Romania a jucat in 64 partide si a marcat 133 de goluri.

Ana Maria Dragut, s-a nascut pe 24 februarie 1990 la Darabani. Perioada junioratului si-a petrecut-o la LPS Botosani si pentru ultimul an la CS Urban Brasov. A evoluat rand pe rand la HCM Roman, HC Dunarea Braila, Neptun Constanta (imprumut), HC Dunarea Braila, CSM Unirea Slobozia, iar din 2016 evolueaza la HC Zalau. Desi a reprezentat Romania la nationalele de junioare si tineret, la echipa de senioare e debutanta.

 

Extreme dreapta:

Aneta Pirvut-Udristoiu, s-a nascut pe 22 iunie 1989 la Drobeta-Turnu Severin. Dupa junioratul la CS Drobeta-Turnu Severin, Aneta a jucat la Milostars Turnu Severin, si pentru cinci sezoane la HCM Baia Mare. A fost un an imprumutata la SCM Craiova si unul la HC Dunarea Braila. S-a antrenat la CSM Ploiesti in vara lui 2016 dar in urma problemelor financiare, Aneta s-a intor la Braila dar nu a jucat nici macar un meci… fiind scoasa din circuitul handbalistic de Costica Buceschi! Din vara lui 2017 evolueaza la CSM Bucuresti. Pentru echipa reprezentativa, Aneta a evoluat in 12 jocuri inscriind de 17 ori.

AMB, s-a nascut pe 23 iulie 1999 la Brașov. A fost componenta a echipei de junioare a echipei ASC Corona 2010 Brasov, iar apoi doua sezoane a facut parte din lotul de senioare al brasovenilor. Din vara acestui an joaca la ,,U” Alexandrion Cluj. Este debutanta in echipa nationala.

 

Echipa reprezentativa a Romaniei este pregatita de ibericul Martin Ambros si Horatiu Pasca.

Cele mai multe selectii la Echipa Nationala a Romaniei, 355 jocuri, Mariana Tirca!

Golgeter al reprezentativei tricolore, prin cele 2043 goluri, doamna de la Mandra, Mariana Tirca…

 

Dan-Aliosa Ulici

Galerie foto

0 comentarii
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook