Nicio surpriza in etapa a IX-a in Divizia A Seria B! Minaurul marsaluieste, SCM-ul o urmareste… si Costica Buceschi un om fara cuvant!

Trebuie sa va marturisesc  ca am asteptat cu sufletul la gura desfasurarea acestei etape. Chiar am fost atent in mod deosebit la desfasurarea unor jocuri din aceasta etapa, pentru ca am o datorie morala fata de cititori, si de ce nu, suporteri ai Minaurului, ai SCM-ului din Timisoara, in special, si-n general pentru oamenii neutri, iubitori de handbal feminin. Etapa cu numarul 9 din handbalul feminin romanesc din Divizia A al Seriei B, ne-a oferit ocazia sa vedem ce cuvant au unii oameni din acest fenomen numit handbal, zice-se Noul Sport National! Etapa a debutat inca de joi 9 noiembrie cu poate cel mai asteptat joc al rundei, un joc disputat in Sala Sporturilor ,,D.P.Colibasi’’ din Brasov, intre formatiie ASC Corona 2010 Brasov si liderul la zi, CS Minaur Baia Mare. Asteptam cu sufletul la gura sa aflu lista cu componentele lotului de pe foaie al gazdelor… Si-am fost tare mihnit, trebuie sa recunosc asta, pentru ca din lot nu facea parte decat una dintre ,,celebrele 9 ale lui Costica’’, promise dupa jocul cu SCM Timisoara din urma cu doar ceva vreme. Bine, bine, ma veti intreba, de ce sa foloseasca iar fetele sis a incaseze un nou 0-10? Ei bine, nu se punea astfel problema, pentru ca meciurile celor doua Corona se disputau in zile diferite… Dar sa ne amintim declaratia domnului antrenor Costica Buceschi din urma cu putina vreme, dupa jocul Coronei cu SCM Timisoara:

”Aceleasi noua jucatoare, poate si mai multe din cele care sunt trecute pe foaie vor juca si meciul cu Baia Mare. Eu asta le-am spus si unor fete de acolo, dar daca cei din conducere nu inteleg sa stea de vorba si o iau asa cum cred ei, este parerea lor. Toate jucatoarele care sunt trecute pe foaie si vor fi sanatoase la ora jocului cu Baia Mare, vor intra si cu Minaur. Va fi exact cum a fost si azi, in aceeasi zi a meciului cu Cisnadie. Nu vom fi arbitri pentru cine promoveaza. Sa-si rezolve intre ei cine promoveaza”…

Pai cum e domnule profesor Buceschi? Din 9 se facu doar Cosmina Cosma? Parca declarati atunci ca nu veti fii arbitru,nu? Mai spuneati atunci ca ,,…Toate jucatoarele care sunt trecute pe foaie si vor fi sanatoase la ora jocului cu Baia Mare, vor intra si cu Minaur…’’, si ce-ati facut? Ai? Sau au fost bolnave? Sau nu a fost de acord domnul secund Dragos Dobrescu,nu?

Hai sa dam numele celor doua echipe prezente pe foaia oficiala de joc:

ASC Corona 2010 Brasov: Rosca – S. Tirca, D. Bucur, Zainea, Caprar, Cosma, Lopataru, Lucaris, Hageanu, Corban, Judele, Cretu, Tabacariu.

CS Minaur: Enache, Rusu, Nastasa – Tecar, Andrita, Bondar, Maior, Pasca, Lipara, Zaremba, Poradnyk , Pricop, Biris, Mykytei, Naumenko.

Despre meciul fara istoric, sau cu un istoric subtire, putem spune cam asa:

Tinerele handbaliste gazde au condus jocul in minutul 3 cu 2-1. Dupa acest minut 3, doar Minaurul a jucat si cea mai buna handbalista brasoveana a momentului, Sorina Tirca, deloc agreata se pare de mai marele Costica Buceschi. E si firesc, atata timp cat pustoaica Brasovului marcheaza mereu cate noua sau zece goluri pe meci cand e folosita, indiferent ca spunem Divizia A sau Liga Florilor. Cum sa pice bine la CV asta unor nume grele din lotul mare, platite cu bani grei, nu?  In minutul 12 al jocului, pe cand tabela arata 3-8, un cot al Dariei Bucur, o trimite la spital de urgenta pe Poradnyk cu arcada abundent sangeranda… Pana la pauza, 11-14 pe tabela… Meciul s-a mai animat in primele cinci minute din repriza secunda cand tinerele brasovence vin pana la 13-15. Apoi… 24-30 la final de joc! Pacat ca domnul profesor Costica Buceschi nu a demonstrat ca-i om de cuvant si ca intr-adevar temerile ca ASC Corona 2010 Brasov este un arbitru, am cam disparut dupa acel 0-10 dictat de Comisia de Competitii a Federatiei Romane de Handbal, ca altfel…

Pentru Corona au marcat: Tirca 9, Bucur 4, Caprar 3, Zainea 3, Cozma 1, Lopataru 1, Lacatus 1, Corban 1, Hagean 1

Pentru Minaur: Tecar 7, Andrita 6, Bondar 3, Maior Pasca 3, Lipara 3, Zaremba 2, Poradnyk 2, Pricop 2, Biris 1, Mykytei 1.

Daca presa o da drept jucatoare a meciului pe Enache, goalkeeperul Minaurului, prin cele 22 parade si un 7m aparat, mi-ar place sa o situez pe aceeasi treapta pe Sorina Tirca, marcatoare a 9 goluri in acest joc.  Una peste alta, un joc castigat pe merit de maramuresence, in randurile carora Oana Bondar, fosta componenta de baza in sezonul trecut la formatia mare brasoveana, a facut un joc exact, asa cum il stiam dealtfel…

Sambata etapa a continuat cu celelalte 6 jocuri programate. In Sala Universitatii din Oradea, CSU Oradea a profitat de echipa de handbal din Resita, echipa care a trecut prin momente nu tocmai propice pregatirii sportive in aceasta saptamana. Dupa cum probabil se stie, ,,parintele marsului resitean’’, slefuitorul de talente intr-ale marsului si atletismului din zona Banatului montan, Maestrul  Emerit al Sportului, Iosif Corneliu Mazaran, a fost cooptat in TEAMUL INGERILOR…  Fara sa stirbim din meritele handbalistelor de la CSU Oradea, fara sa cautam scuze handbalistelor de la Resita, CSU Oradea – Echipa din Resita, 28-25, dupa  15-8 la pauza… In Sala Universitatii de Vest, CSU de Vest Timisoara, conducea la pauza cu 16-14 formatia federatiei, National Ramnicu Valcea. Pana la final, s-au impus vizitatoarele, 32-35 arata tabela la final… La aceeasi ora 11, in Sala ,,Liviu Rebreanu’’ din Targu Mures, cealalta formatie a Banatului de campie, SCM Timisoara, se impunea in fata tinerelor handbaliste de la Olimpic Targu Mures, 27-38 la final, dupa 11-19 la pauza! ACS Crisul Chisineu Cris a pierdut acasa in Sala Polivalenta Victoria din Arad, confruntarea cu argesencele de la CS Dacia Mioveni 2012, 24-27, dupa ce aradencele aveau la pauza 15-14 pe tabela… Si cealalta reprezentanta a Argesului in Divizia A, FC Arges, a castigat acasa jocul in compania handbalistelor de la KSE Targu Secuiesc, 41-23, dupa 19-10 la pauza. In fine, in sala ,,Serafim Balcu’’, iata ca s-a disputant totusi partida dintre SC Muresul Targu Mures si ,,lanterna rosie’’ ACS Odorheiu Secuiesc. Daca handbalistele gazdelor au fost accidentate si nu s-au putut deplasa in fieful liderului saptamna trecuta, au pierdut 6 puncte fara lupta, 10-0 pentru Baia Mare si -3 puncte si steluta pentru clasament. In jocul cu vecinele codase ale seriei, targ muresencele aveau 25-15 la pauza pe tabela, iar pana la final, SC Muresul Targu Mures – ACS Odorheiul Secuiesc  41-37.

Dupa disputarea acestor jocuri din etapa a IX-a, in clasament conduce Minaur Baia Mare cu 27 puncte, urmata de SCM Timisoara cu 24 puncte, pozitia a treia a clasamentului fiind ocupata de echipa federatiei, National Ramnicu Valcea cu 18 puncte. Locurile 4-6 sunt in ordine, echipa din Resita, stelata Corona Brasov si Dacia Mioveni, toate cu cate 15 puncte. Ultimele trei pozitii in clasament, stelata Muresul Targu Mures cu 6 puncte, KSE Targu Secuiesc cu 3 puncte si ACS Odorheiu Secuiesc cu zero puncte.

Luni  un meci si miercuri celelalte 6, sunt jocuri din etapa intermediara care conteaza pentru etapa cu numarul 10…

 

Dan-Aliosa Ulici
0 comentarii
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook