Lumea handbalului feminin mai saraca: Farcone spune STOP JOC !

De la finele acestui sezon, lumea handbalului feminin va fi mai saraca pentru ca sportiva Ramona Farcau ,,Farcone’’ spune STOP JOC ! Pe pagina personala de facebook a handbalistei Ramona Farcau nascuta chiar de ziua Frantei, pe14 iulie 1979 la Zalau in judetul Salaj, am gasit un mesaj impresionant al sportivei, adresat suporterilor si iubitorilor de handbal in care anunta ca se retrage din handbal… Dar iata mesajul integral al sportivei:

,,Dragi prieteni,

Cand constat cate lucruri s-au schimbat, in ultima vreme, in jurul meu si ca multi dintre cei care ar trebui sa reprezinte un real suport pentru atingerea performantelor au ajuns sa ia in deradere valorile sportului, realizez ca a venit momentul sa privesc catre alte orizonturi.

Este poate cel mai greu moment din cariera, pentru ca mai mult de jumatate din viata mi-am dedicat-o acestui sport, pentru ca iubesc si respect handbalul, pentru ca am pus suflet in tot ceea ce am facut, dar un proverb german spune ca “Ceea ce nu poti impiedica, grabeste!” Si chiar daca corpul imi spune “Continua!”, mintea imi spune “Este timpul sa te opresti!”. Asa ca a venit momentul schimbarii.

La finalul acestui sezon voi spune “Adio!” carierei de jucatoare, dar nu si sportului!

Doresc sa le multumesc public atat celor care mi-au oferit increderea si suportul necesar, de-a lungul carierei, iar lista acestora este foarte lunga, cat si celor care se straduiesc sa aduca sportul romanesc pe un drum corect.

Va promit ca ne vom revedea foarte curand, insa toate detaliile viitoarelor proiecte, precum si argumentele retragerii, le voi face publice, la sfarsitul acestui sezon, intr-o conferinta oficiala de presa.

Va imbratisez!’’

 

Dupa cum probabil mai toata lumea handbalului stie, Farcone are 170cm si 63kg, joaca extrema dreapta dar si extrema stanga, poarta pe tricou numarul 17 si imbraca tricoul alb-rosu al cainilor din Stefan cel Mare, Dinamo Bucuresti. Intre 1998-2006, a imbracat tricoul celor de la HC Zalau, intre 2006-2013 a jucat la Oltchim Ramnicu Valcea, intre 2013-2015 a jucat la HC Dunarea Braila, intre 2015-2016 la CSM Ploiesti, iar din 2016 evolueaza la Dinamo Bucuresti in Divizia A. Multe sunt performantele realizate de ,,Sprintera’’ asa cum au poreclit-o oamenii din presa atat la echipele de club unde-a jucat, cat si in cadrul reprezentativei Romaniei. Ramona Farcau are 4 prezente la Campionatele Mondiale, 1999, 2005, 2007,2009. Dintre performantele sportivei amintim, Cea mai buna marcatoare a Ligii Nationale in sezonul 2004/2005 cu 242 reusite, medalie de argint cu echipa de handbal feminin a Romaniei la Campionatul Mondial din Rusia in 2005, locul 7 cu echipa de handbal feminin a Romaniei la Jocurile Olimpice din 2000, castigatoare a Cupei Cupelor EHF 2006/2007 cu CS Oltchim Ramnicu Valcea… Pentru reprezentativa Romaniei, Farcone a jucat peste 200 meciuri si-a marcat 675 goluri intre 1998 si 2011…

Nu ne ramane decat sa-i uram,,Sprinterei’’ succes in tot ceea ce isi doreste  si sa-i multumim pentru toate momentele pe care le-a oferit cu pasiune si profesionalism acolo pe parchetele unde-a evoluat !

 

Dan-Aliosa Ulici

Galerie foto

0 comentarii
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook