Raluca Şerban, dublu finalistă la Heraklion!

Două finale, la simplu şi la dublu, pentru tânăra jucătoare din România, Raluca Georgiana Şerban (19 ani, favorită 7, 420 WTA), în cadrul turneului feminin de tenis de la Heraklion (Grecia), competiţie din calendarul ITF Pro Circuit, dotată cu premii în valoare totală de 15.000 dolari. Sportiva stabilită în Cipru a disputat, duminică 19 martie 2017, a doua finală de simplu a anului, după titlul câştigat la Antalya, asigurându-şi astfel accederea  pentru prima oară în carieră  între primele 400 jucătoare ale lumii, iar apoi a fâcut pereche cu Oana Simion si au infruntat favoritele 1, perechea canadiană Charlotte Robillard-Millette / Carol Zhao.

În  finala turneului de simplu, Raluca a întâlnit-o pe sârboaica Dejana Radanovic (20 ani, favorite 4, 362 WTA). Radanovic a câștigat cu 6-4,7-6(1) în tie-break.

În urma acestui rezultat, Raluca cu cele 7 puncte în clasamentul WTA  iși asigura prezența, în premieră, între primele 400 de jucătoare ale lumii.

Favorite 4, româncele s-au impus, după un meci dramatic, decis la super-tie-break, în fața principalelor favorite, canadiencele Charlotte Robillard-Millette / Carol Zhao, scor 3-6, 7-6(2), 10-2. Finala a durat o oră și 24 de minute.

Pentru Raluca Georgiana  Șerban este al patrulea titlu ITF din carieră, la dublu, al doilea cucerit alături de Oana Simion, după cel din 2014, tot la Heraklion. Dealtfel, și celelalte victorii au venit tot în capitala insulei Creta, în 2015 și 2016. În schimb, Oana Georgeta Simion își trece în palmares al 13-lea titlu ITF la dublu, primul în acest an.

 

Sursa foto: facebook

Dan-Aliosa Ulici

Galerie foto

0 comentarii
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook