Nucleara e aici! Ca sa n-avem vorbe...

Hei mai fratii mei de suferinta, si drajii mei, mai ales buni dar chiar si d-aia mai rai, si frati si fârtati si cumnati, si stiti voi, chiar si şogori, iacata ca am vazut saptamana trecuta realitatea handbalului masculin romanesc! Crunta, cruda, asa cum de fapt trebuie sa ne obisnuim cu viitorul care nu suna deloc bine...

La seniori, cu ferocii din Feroe, o infrangere si o victorie. Victoria i se datoreaza lui Iancu, portarul de la Steaua, care a aparat in vreo 15 situatii grele, dintre care 10 foarte critice, de unu la unu. Ca tragem nadejde la locul doi dar ne-am bucura si cu o calificare de pe locul trei este cel putin rusinos si avem nicio scuza. Nici macar bucuria fara margini, exaltarea sau chiar orgasmul borcanelor si conservelor. Demn de mentionat este insa si incidentul de la imnul Romaniei cand nici macar instalatia de sonorizare a salii nu a vrut sa functioneze. Corespondentul aflat in sala mi-a spus ca totul a fost absolut jenant. Pentru toti, artista care trebuia sa cante, echipe, arbitrii, observator, spectatori.

La tineret o infrangere cu Macedonia la un gol (30 – 31), in primul meci, si la patru goluri (28 – 32) in cel de-al doilea. Deocamdata nu avem alte informatii despre cum au jucat tinerii nostrii.

La juniori, ei bine, sau de fapt rau, la juniori suntem catastrofa, ca praf e putin spus. Doua infrangeri cu Ungaria 29 – 51, in primul meci si 28 – 40 in al doilea meci. Dupa cum vedem in primul meci ungurii ne-au dat cu sala in cap si in al doilea meci numai ne-au scos din sala. E demn de mentionat ca in al doilea meci vecinii nostri au folosit mai mult netitularii, iar ce intelegem noi este ca, la nivel de club, batem pasul pe loc sau chiar regresam si e normal ca si la nationala sa “obtinem” astfel de rezultate. Maine, poimaine vom ajunge cuica batailor prin Europa la juniori. La aceasta categorie avem insa un eveniment notabil. Paunescu, nu, nu Adrian, ci Vladimir, a revenit la lot. Cum care Paunescu? Jucatorul acela la care Maimutovschi a urlat in vestiar, in timpul turneului din Spania pentru ca a salutat publicul, romanasi de-ai nostrii care acum traiesc si-si castiga o painisoara cinstit, in Spania si care, in timpul lor liber si pe banii lor, au venit sa-si incurajeze favoritii. Speriat de scandalul din presa, acest Maimutovschi, dupa ce l-a amenintat in presa si nu l-a mai convocat la urmatorul turneu, din Egipt, acum, de frica presei a ministerului si, probabil a altor institutii, cu mai multa putere, deci mai contondente, l-a convocat. Aceasta e puterea presei si ar trebui sa-i aratam maimuloiului si in alte situatii, cum ar fi cea cu regulamentele, ca nu totul e cum vrea preaiubitul sau pahar.

Deci cum evoluam, mai bine spus involuam, la baieti ne-am lamurit si viitorul nu suna deloc bine. Suna, in dunga si chiar trist ca danganul clopotului de inmormantare.

Acestea fiind zise hai sa ne delectam cu floricelele noastre ca sa nu spunem cu buruienile noastre. Am avut etapa de cupa si etapa de campionat. Va voi spune cam ce s-a intamplat mai tarziu. Acum, sa ne intoarcem putin la regulamentele noului ferehas, condus de Din greseala, sau Din interes-e si Maimuţovschi. Daca tot ne intoarcem la regulamente, hai sa va mai spun una buna. Si tot cu Braila, lui Manole, stiti voi ginerele lui Tudose, caruia, am citit in presa ca-i pleaca parlamentari si consilieri din PSD catre PNL Braila. 

Pentru ca gura lumii-i sloboda si n-o acopera nici pamantul, imi transmite lumea ca, in meciul de cupa, de la Brasov, contra Coronei, Lupei recent transferata de la Valcea, a jucat fara sa aibe toate formele in regula. Se spune ca Braila trebuia sa-i plateasca Valcei o grila (de formare) si noul ferehas cu Maimuţovschi pe post de raspunzator cu regulamentele si transferurile i-a dat drept de joc si a fost urcata si introdusa in SEI, de departamentul de competitii, inainte de a avea toate actele de transfer in regula si fara acordul Valcii. Si a jucat in meciul cu Corona. Iar Corona n-a stiut sa faca contestatie, imediat dupa joc, ca pierdea Braila calificarea. Dar nu-i nimic, ca, in F4 al cupei, Braila joaca cu CSM, in semifinala si pierde, in cealalta semifinala Tg. Jiu bate Bistrita, ca Maimuţovschi a fost coleg de camera, la Steaua, cu Ilies, iar in meciul pentru locurile 3 – 4 Bistrita bate, cu strigaturi pe Braila. Dedulescule, tu cum n-ai stiut? Ca meritau favoritii conservarului, la sfarsit sa le bagi o contestatie! Dar nu-i nimic, afli de la noi, ca noi suntem suporteri ai Coronei, de mult timp si am multe, foarte multe poze care dovedesc acest lucru. Si dupa schema aratata, mai sus, Braila trebuie sa lupte pana in ultima etapa pentru a se califica, la anul, in EHF League. Si poate se mai si incurca. Sau poate o incurca din greseala ca sa nu fie acuzat de favoritisme.

Dar stati asa si nu miscati, nu fugiti ca grozavia acum incepe. Am facut sapaturi, pe site-ul ferehas si ia uitati voi ce am gasit:

In sedinta din 02.08.2022, Consiliul de Administratie, la punctele:

10. Cu 12 voturi „pentru” și 3 voturi „împotrivă” (Dinu, Ghervan, Stănescu) se aprobă Regulamentul Ligii Florilor MOL, sezon 2022-2023, cu mențiunile consemnate în procesul verbal al ședinței.

11. Cu 12 voturi „pentru” și 3 voturi „împotrivă” (Dinu, Ghervan, Stănescu) se aprobă Regulamentul Ligii Zimbrilor, sezon 2022-2023, cu mențiunile consemnate în procesul verbal al ședinței.

12. Cu 12 voturi „pentru” și 3 voturi „împotrivă” (Dinu, Ghervan, Stănescu) se aprobă Regulamentul Cupei României Fan Courier, sezon 2022-2023, cu mențiunile consemnate în procesul verbal al ședinței.


au fost aprobate regulamentele ligilor si a Cupei Romaniei. Prin aprobarea acestora nu s-a mai mentionat nimic de vehicle criterii de transfer, instituindu-se obligatiile rezultate din celebrul Ordin al Ministrului, care impunea folosirea, in tot timpul jocului, a 40% din jucatori, numai de cetatenie romana. A se avea in vedere ca unii retardati au scris si au confundat prin regulamente cetatenia cu nationalitatea, pentru ca la scoala au baut cerneala in loc sa invete si au trecut clasa ca gasca prin apa, iar la facultate au trecut pe pile sau s-au chinuit sa obtina un 5 (cinci) si au ajuns in fonctie numai pentru ca sunt pretini cu conservarul.

Demn de mentionat este ca la acest CA procesul verbal a fost intocmit, la rugamintea noului ferehas, de cvadrupla, pentru ca noul ferehas nu numise inca pe baza de pretenie un secretaraur generalisim si habar nu aveau sa scrie, asa cum v-am spus mai sus.

Stiti care au fost vechile criterii? Vechile criterii au fost cele care impuneau numai transferul unor jucatori/jucatoare care aveau cetatenia unor tari aflate in primele 10 la JO, CM sau CE si folosirea acestora (U21 si U23). Daca aduceai jucatoare din alte tari, pana la 01.07.2022 trebuia sa platesti taxe mari, daca nu enorme catre ferehas, taxe care cresteau pentru a doua, a treia etc. jucatoare transferate in afara criteriilor. Si lumea spune ca nu aveai voie sa transferi a patra jucatoare in afara criteriilor. Aceasta regula a fost stabilita de Consiliul de Administratie, din primul mandat al lui Dedulescu. 

Regulile stabilite in 02.08.2022 nu au fost prinse in niciun regulament. Puteti intra pe site si verifica, desi v-am dovedit si alta data ca nu va mint.

Responsabilul cu regulamentele, marele ne-expert in regulamente, Maimuţovschi, stie doar sa se lege de vizele medicale ale sportivilor si de arbitri care cica n-ar fi trimis la timp rapoartele de joc, prin posta, la ferehas, dar a scapat din vedere sa faca modificarea pe site a criteriilor existente in regulamentele mai sus mentionate si in regulamentul de transferari. Asa e cand te futareste grija de altii si tu esti atat de neglijent incat, din dragoste de pahar, daca nu chiar de sticla, uiti sa-ti faci treaba. Deci, in regulamentul de transferari aflat pe site-ul noului ferehas pana mai saptamana trecuta scria clar ca exista criterii de cetatenie, pentru transfer. Intre timp s-a modificat, pe sest regulamentul de pe site (alta modificare a regulamentelor in timpul jocului).

Dupa aceasta introducere, sa (ne) revenim si sa urmam firul lucrurilor.

In luna iulie, (deci cand vehile criterii erau inca valabile) avand probabil, sau mai mult ca sigur, informatii, direct de la sursa despre ce vrea noul ferehas sa faca cu vechile criterii (sa nu uitam de participarea lui Din borcane, la nunta lui Manole, presedintele Brailei, cu fiica lui Tudose, mare sef la PSD Braila si unde nu stim cu cat a cotizat la dar, ca nu e treaba noastra si pe noi nici nu ne intereseaza), Braila a mai transferat jucatoare care nu se incadrau in vehile criterii, ajungand sa aibe in lot nu mai putin de 10 jucatoare de alte cetatenii: De Oliveira Pessoa M (BRA), de Souza K. (BRA), Fais Munhoz, Arujo L (BRA), Gomez, da Rocha F (BRA), Gonzales Alvarez M (ESP), Kanaval M (BLR), Lavko J. (SRB), Liscevici K (SRB), Mamic J (CRO), Sazdovska J (POL), Schmeltzer M. (GER), Shteriova M (NMD), Ujkić D. (MNE), Venancio L (ANG). 

Jucatoarele transferate pana la 01.07.2022, fara criterii, si pentru care trebuiau platite taxe sunt: Kanaval M (BLR), Liscevici K (SRB), Sazdovska J (POL), Shteriova M (NMD). 

Unii imi spun ca j Liscevici K (SRB) – a patra jucatoare fara criterii, nici nu putea fi transferata, ca nu indeplineau criteriile. Dar a fost transferata si acum toate jocurile in care a fost folosita ar trebui pierdute de catre Braila cu 0 – 10. Deci Din eroare, noul ferehas a gresit regulamentele si nu a incasat cat ar fi trebuit iar Braila nu a cheltuit cat ar fi trebuit. Bai secretaurule, tu ce ai pazit? Si cum mama drakului s-a intamplat tocmai la Braila? Cu ce e Braila mai cu mot decat Slatina sau Mioveni? Si voi, mai pretenasi rapidisti, de ce nu vorbiti de banii publici cheltuiti de Braila si va legati numai de cei cheltuiti de CSM Bucuresti. Despre taxele datorate de Braila si despre salariile platite din bani publici, tot de si la Braila, de ce nu vorbiti. Ati fost si voi la nunta lui Manole? Ati dat si voi darul? Si de cate amenzi si-a insusit Braila, foarte senina, dar nu a platit, ca CC Apel a intors deciziile, de-a-n paula date de comisia lui Vasile Căcăţoi, de ce nu vorbiti. Stiti bine ca nu ii iau apararea redbulei sau vipesei, cum vreti voi sa-i spuneti, dar de ce pe Braila n-o vede nimeni? Ca mie mi se pare ca pentru Braila se fac niste carti mari. 

Sau conservele si Maimutovschi au dat o amnistie generala ca sa nu mai plateasca Braila taxele? Pai daca e asa atunci trebuiau sa le dea banii inapoi tuturor echipelor care au transferat in anul 2021-2022 jucatoare fara criterii! Deci cei care va stiti, cereti banii inapoi! Si daca nu va da banii inapoi, poc la tribunal!

Dar voi, membrii Consiliului de Administratie ati stiut de maimutarelile astea? Sau aflati acum, de la mine? Ne organizam si noi putin? Luam si noi vreo masura? Din, Dinu, Armanu, Bocan, Caba, Cirligeanu, Cosman, Costea, Ghervan, Joița, Marocico, (Mazilu-asta cica si-a dat demisia dar conservarul nu vrea sa organizeze alegeri pana cand nu e sigur ca Manole ot Braila e castigator), Mihăilă, Potora, Sâsâiac, Stănescu, Tadici, vedeti ca nu cumva sa fiti acuzati de neglijenta in serviciu si de deturnare de fonduri. Nu de alta, dar nu cred ca sunteti departe… 

Iar acum, la sfarsit vine si bomboana de pe coliva, sau sfanta cruce facuta din cacao sau praf de scortisoara. Lumea vorbeste ca pe la sfarsitul anului trecut (adica 2022) sau la inceputul lui 2023, noul ferehas ar fi hotarat sa se anuleze toate amenzile date in 2022 pentru nerespectarea ordinului ministrului ca, vezi Doamne, totul ar fi fost prea din scurt si echipele n-ar fi avut timp sa se conformeze. Adica, cam cum a spus si fotbalul. Eu am cautat pe site aceasta decizie dar nu am gasit nimic. Poate n-am cautat unde trebuie, poate n-am fost sufficient de atent sau poate formularea de pe site a fost neclara, pentru mine. Dar daca nu se aplica ordinul ministrului, inseamna ca raman valabile vehicle criterii. Deci, daca am hotarat sa anulam criteriile de anul acesta, atunci raman in vigoare criteriile de anul trecut. Si uite asa ne invartim in jurul cozii. Dar oricum, Braila trebuia sa plateasca transferurile dupa grila veche si sa piarda meciurile cu 0 - 10. Si oricum pentru ca i s-a facut un favor, ferehasul a pierdut bani. Sa vedem cine-i vinovatul, conservarul sau Maimutovschi? Iar Apelul a inceput sa nu mai anuleze deciziile de amendare, date de Căcăţoi si gasca lui, cica pe motiv ca echipele au avut timp sa-si gaseasca jucatoare. Ca si cum jucatoarele bune pentru liga cresc in pom.

Si daca tot am terminat cu expunerea cazului, iar incalec pe-o sa, ca v-am spus povestea, uite-asa, stiti voi, nuantata, romantata si mai ales pamfletata, c-asa-mi place mie, sa ma pun la adapost de toti psihopatii si prostalanii. 

Azi, doar putin romantat, pamfletat... Ca sa n-avem vorbe...


Dan-Aliosa Ulici

ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului sportmacsimsiemotie.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

0 comentarii
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook