La handbal feminin, campioana TREBUIE sa se decida dupa jocurile din teren!

Ne-am mai procopsit cu o luna de stat si frecat miaua prin casa! Ne-a zis-o ceva mai devreme presedintele... Dupa o luna de stat prin casa s-a vazut clar ca noi romanii, nu ne pricepem doar la Agricultura, Politica si Fotbal... Am devenit toti experti in a da sfaturi, care mai de care mai... Nici nu mai conteaza despre ce... Timp berechet, avem Slava Domnului... Nu-i asa? Si daca tot n-avem ce face, ne dam cu parerea despre cam toate. Ba despre aia, ba despre aialalta, ba despre morti, raniti, pansati, ba despre campioana la handbalul fetelor... Bai fratilor, stati usor cu astea... Mai e mult pana departe!... Sau nu cumva vreti sa moara si capra noastra cum a murit aia ungureasca? Sau daca vecinii au vrut sa scape de Siofok si ,,i-au tras-o’’ ungureste, vreti sa avem campioana asa la Valcea? E atat de usor sa faci o campioana, valeu! Cu degetele pe tastaturi sau frecand ecranele modernelor telefoane mobile... Dar chiar asa sa facem? De ce sa nu fim noi mai cu OO si sa lasam sa se joace meciurile pe teren si ele sa stabileasca ce si cum? De ce sa fie campioana Valcea daca are un meci mai mult sau de ce sa fie CSMB daca are un meci mai putin? Ca nu stim noi sigur cate se mai pot intampla in astea 7 etape care-au mai ramas... Timp, SLAVA LUI (nu domnului presedinte Dedu) avem... Sau nu-mi spuneti acum ca 7 etape-s multe... Chiar nu-s... Echipele noastre si-asa au jucat sambata – marti – duminica... Si daca se ridica asta cu ,,covrigul lui WUHANnis (ujanis)’’ prin 15 mai, o saptamana are vreme lumea sa se adune si sa faca niste miscari comune, si-n 3 saptamani, le-au rezolvat (meciurile)... Nu-mi sariti acuma in cap ca nu stiu ce si nu stiu cum... Chiar nu tine si nu-i loc de intors... Si-avem vreme si de meciurile nationalei din iunie pentru Campionatul European... Hai ca daca se vrea, se poate... Asa ar fi corect zic eu... Campionatul nu-i cupa, sa fie foarte clar pentru tot natu (a se citi toata lumea)... In cupa, ati vazut, un meci, treaca-mearga, desi, dupa parerea mea si-acolo trebuia sa se joace din faza 16-imilor tur-retur... Zic si eu, ca mi-a sugerat un prieten... Deci ramane cum am stabilit! Adunarea o face toata lumea in acelasi timp, o saptamana se pregateste toata lumea si dupa, restartam... 7 etape, cate 3/8 zile si scapam de injuraturi... Si jos la divizie la fel facem... Sau acolo putem simplifica putin, pentru ca situatia e clara... In cele 4 serii se cunosc deja cele doua din fiecare serie care merge la Semifinal... Sa faca alealalte economii atunci si sa se joace direct Turneul Semifinal... Si-avem acolo asa:

Seria A: CSM Galati si HCF Piatra Neamt

Seria B: CSU Neptun Constanta si CSU Stiinta Bucuresti

Seria C: Dacia Mioveni 2012 si Activ Prahova Ploiesti

Seria D: Crisul Chisineu-Cris si CSM Tg.Mures

Pentru astea ai vreme sa le lasi 10-12 zile sa se adune de prin munti si vai, ca la ele-i mai greu, ca na, is de pe la tara... 

Si uite asa am rezolvat-o cu muierile handbaliste scurt in vreo trei saptamani, maxim o luna... La baieti nu ma bag... Acolo sa faca cvadrupla socotelile, eu aici am ajutat... Sau ma rog, poate-am incurcat... Sau?

Sau ce facem, alegem aialalta varianta? Cum care?

Nu dam Campionatul nimanui, dar ce echipe inscriem in cupa EHF? Cele de anul trecut? Dar dupa ierarhia aia, ce facem cu CSM Corona Brasov? Sau echipele din clasamentul de anul asta, de acum? Sigur ca pe valceni ii intereseaza sa moara capra ,,vecina’’ CSMB... Dar la restul echipelor nu se gandesc? Sau ii dam iar lui Weber sansa sa ia 6 tupaieli (a se citi batai) in Europa? Deci sa nu se acorde titlul si sa inscriem echipele de anul trecut, varianta nu e ok, deci pica... Va imaginati cumva ca, maine sau poimaine, cineva de la Curtea de Conturi trece pe la echipe (ca toate sunt finantate din bani publici) si intreaba: 

  • Haoleo, pe ce ati cheltuit un an banii si nu figurati nicaieri? Aveti locul 3-4-5 si de ce nu jucati in Europa cum spune EHF?

Sau la ,,centru’’, mai sus de Sibiu (oras) in judetul cu acelasi nume insa, la Weber, la Cisnadie: 

  • Voi de ce mai cheltuiti banii prin Europa ca sunteti pe locul 8...

Si-am mai putea continua, tot asa...

Ma tot acuzati de parteneriat! Eu nu vreau sa fie nici Valcea si nici CSM B, campioana... Nu va ganditi ca vreau Baia Mare sau Buzau, ca vai nu!... Ceva vreau totusi frate: TOTUL PE TEREN!

Cum cu ce? Asta nu mai e treaba mea acum! Cu romani, cu straini cu ce aveti, dar numai cu contracte ca d-aia sunteti profesionisti...Se gata in mai la sfarsit semnaturile alea pe hartii? Treaba lor si a voastra, sa semneze sau nu prelungire... Nu vor? Hai pa c-asa-i in handbalul din carantina... Cine merita, sa-si castige medaliile si titlul acolo pe parchet!  Cred totusi ca, daca ar iesi Valcea campioana, CSM B ar primi acel discutat WC (wild card)... Invers? Greu de crezut... Atat deocamdata din carantina! Dumnezeu sa ne scoata sanatosi din astea si-o sa vedem ce si cum... Pana atunci insa, stati in casa! Sau cand iesiti, nu uitati sa va puneti botnita! Doamne ajuta!  Ah!... Era sa uit... Si nu uitati ca-i important rau: 

Ordonanta Militara nr. 11: Titlul sa se decida pe teren ca d-aia am avut “Campionat” si d-aia fiecare meci conteaza. In felul asta respectam munca fiecarei echipe. Sa le fie invatatura de minte tuturor echipelor: jucati fiecare meci ca si cum este finala voastra de campionat mondial, altfel intra in vigoare Ordonanta Militara 12: de 1 Mai si dupa el, Politia si Jandarmeria va aduc mici si va freaca cu mustar (voi alegeti unde...!)


Dan-Aliosa Ulici

0 comentarii
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook