ESTE OFICIAL: ,,Teoretic, meciuri de handbal din sezonul competitional 2019/2020 la inceputul lunii Iunie 2020!’’ - presedinte EHF - Michael Wiederer! Practic insa...

„Situația actuală face imposibilă jocul competițiilor de handbal pentru următoarele săptămâni. Este dincolo de orice punct de vedere ”, a declarat miercuri președintele EHF, Michael Wiederer.

EHF prezintă un studiu de fezabilitate pentru relansarea potențială a handbalului european. Răspândirea globală a coronavirusului a aruncat umbra de îndoială asupra viitorului imediat al sezonului european de handbal 2019/20. În lumina pandemiei și a măsurilor guvernamentale pentru combaterea și conținerea focarului diferit în întreaga Europă, nu există siguranță când se vor relua meciurile. Având în vedere această situație, Federația Europeană de Handbal și-a asumat responsabilitatea ca organ de conducere a handbalului european și a prezentat un plan de competiție pentru un potențial relansare a sezonului european de handbal. Deși rămâne pur teoretic deocamdată, planul prevede reluarea meciurilor la începutul lunii iunie 2020.

„Situația actuală face imposibilă jocul competițiilor de handbal pentru următoarele săptămâni. Este dincolo de orice punct de vedere ”, a declarat miercuri președintele EHF, Michael Wiederer. „În prezent, sunt lucruri mult mai importante pe care să vă concentrați decât să discutați posibilitățile pentru meciurile de handbal. Cu toate acestea, există motive întemeiate pentru a dezvolta scenarii alternative. La asta am lucrat. ” Scenariul prezentat nu consideră nicio competiție organizată sub umbrela EHF care se va juca în aprilie și mai, primele meciuri reluând în prima săptămână a lunii iunie. „Suntem pe deplin conștienți de faptul că punerea în aplicare a acestui scenariu depinde de dezvoltarea situației din jurul coronavirusului și de deciziile guvernamentale conexe”, a declarat Wiederer. „EHF va fi extrem de flexibil și este gata de adaptare în cazul în care va deveni necesar. În afară de aceasta, există conștientizare pentru provocările pe care trebuie să le depășim în strânsă cooperare cu toate părțile interesate. „În niciun caz EHF nu dorește să dea impresia că vrea să împlinească un program de competiție. „Dimpotrivă, trebuie să ne asigurăm că, după criză, situația sportivă va fi clară și, în același timp, va fi elaborat un plan posibil pentru a fi posibil introdus în cazul unei situații îmbunătățite”, a spus Wiederer. Pentru fiecare săptămână, planul de competiție include și o ultimă dată până la care meciurile pot fi anulate de EHF. Planul include, de asemenea, proceduri de calificare ulterioară bazate pe rezultatele sportive obținute în runde deja finalizate. Inclusiv coordonarea internă cu Consiliul de handbal profesionist și Consiliul de handbal pentru femei, următoarea prezentare de ansamblu a fost prezentată și confirmată de Comitetul Executiv al EHF în cadrul unei ședințe extraordinare, organizată în cadrul conferinței video, miercuri.

(Preluare text integral www.ehf.com


Sursa info: ehf.com

Sursa foto: Google

Dan-Aliosa Ulici

1 comentarii
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook