Retusuri si ultime pregatiri pentru Campionatul European de Handbal Feminin pentru Junioare din 2019 la Celje in Slovenia!

Campionatul European de Handbal Feminin U17 – 2019 din Slovenia, va fi a XIV-a editie a turneului organizat de Federatia Europeana de Handbal (EHF) si se va desfasura intre 1 si 11 august. Incepand cu editia din 2017 a fost introdus un nou sistem, care prevede trei turnee finale separate: turneul principal din Slovenia, la care vor lua parte 16 echipe cel mai bine clasate din punct de vedere al coeficientilor EHF, si alte doua turnee grupate sub titulatura Campionatele EHF U17, organizate in Italia si Georgia, la care vor lua parte 20 de echipe cel mai slab clasate din punct de vedere al coeficientilor EHF, cu cate 10 echipe in fiecare turneu. Doua sali din orasul Celje vor gazdui toate partidele care se disputa la turneul final: Dvorana Zlatorog, cu o capacitate de 5 191 locuri si Dvorana Golovec cu o capacitate de 3 100 locuri. Pentru stabilirea echipelor calificate la turneul final au fost luati in calcul coeficientii EHF, calculati pe baza performantelor selectionatelor nationale la toate intrecerile europene de junioare si tineret organizate incepand cu Campionatul U17 din 2007 si terminand cu Campionatul U19 din 2015! Iata cum arata componenta celor 4 Grupe preliminare:

Grupa A: Norvegia, Spania, Suedia si Croatia

Grupa B: Ungaria, ROMANIA, Slovacia si Austria

Grupa C: Germania, Danemarca, Olanda si Portugalia

Grupa D: Franta, Rusia, Muntenegru si Slonenia 

Interesant este faptul ca doua dintre echipele nationale prezente la editia a XIV-a, au 13 aparitii la toate editiile anterioare: Romania si Rusia! 

Iata cum arata acest clasament al aparitiilor la Campionatele Europene destinatee echipelor nationale Under 17:

13 prezente: Romania si Rusia

12 prezente: Ungaria si Danemarca

11 prezente: Germania si Spania

10 prezente: Norvegia si Croatia

9 prezente: Slovacia

8 prezente: Franta, Suedia, Olanda

7 prezente: Slovenia si Austria

6 prezente: Portugalia

3 prezente: Muntenegru

Interesanta aparitia echipei Muntenegrului, care iata, cu doar trei participari dupa 2007, a reusit sa obtina coeficientul de calificare! Selectionatele nationale clasate pe ultimele doua locuri in grupele preliminare vor fi distribuite in doua grupe intermediare: grupa III, in care vor juca echipele din grupele preliminare A și B, respectiv grupa IV, in care vor juca echipele din grupele C si D. Formatiile vor intra in grupele intermediare pastrandu-si punctele si golaverajul rezultate in urma meciurilor directe din grupele principale. Selectionatele nationale clasate pe primele doua locuri in cele patru grupe preliminare vor avansa in doua grupe principale: grupa I, in care vor juca echipele din grupele preliminare A si B, respectiv grupa II, in care vor juca echipele din grupele C si D. Formatiile vor intra in grupele principale pastrandu-si punctele si golaverajul rezultate in urma meciurilor directe din grupele principale.

Iata cum arata programul jocurilor echipei Romaniei U17:

1 august Romania – Austria

2 august Romania – Slovacia

4 august Romania – Ungaria

Iata cum arata lotul Romaniei pentru acest Campionat European, lot furnizat pe site-ul federatiei romane de specialitate:

BORS Oana, COMAN Andreea, GOGIRLA Alicia Maria, ION Valentina, LUPEI Corina, LACATUS Carla Ariana, NECULA Rebeca, DARIE Sarah, PETRE Nicoleta, PRESCURa Andreea, RADOI Raluca, RUS Sara, SANDU Andreea Roxana, STOICA Stefania, TIRLE Andreea, VOICA Bianca.

Antrenori: Carmen Buceschi si Mia Radoi.

Schimbari asa cum preconizam fata de recent incheiatul turneu de la Baku... Nu mira pe nimeni ca a fost scoasa din lot Dodi, pivotul de la Brasov, ca sa-i faca loc uneia de la echipa primariei capitalei... Daca privim ultimele generatii, mai rar vedem pe cineva aparand din neant... Daca ne gandim la Sorina Tirca, nu-i oarecine, e fata a doi oameni de handbal si cum sa nu manance SFINXUL handbal pe paine? Daca privim la generatia handalistelor U19, o vedem acolo pe Andreea Popa, fata altui om de handbal, Dorina Popa, cea care face si drege din spatele bancilor impreuna cu federalul Gusi Alexandrescu... Cu siguranta ca la aceasta generatie doar Deea Tirsoaga e unul dintre noi... Ca la generatia asta U17, Alicia Gogirla, e si ea fiica Simonei Gogarla, stie toata lumea... Sarah Aida Darie, rechemata de Steluta Luca la lotul pentru Slovenia, e poate OXIGENUL de care avem nevoie la acest european... Desi sincer va spun ca nu mai cred in genul asta de selectionari pe nepotisme, asa cum, nu mai cred nici in Mos Craciun... Putem noi inventa Programe TaIent cate vrem... Imi doresc personal sa jucam ultimul meci la Celje, pe 11 august! Sanatosi sa fim, mai putin noi, mai mult ele, micutele tricolore care ne vor reprezenta la Celje in Slovenia. Mult succes Romania U17!


Dan-Aliosa Ulici

Galerie foto

0 comentarii
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook