4 X aur, 10 X argint, 5 X bronz = Romania (DOAR) locul 11 in Azerbaidjan!

Nu cred ca mai este cineva in Romania sau vreun roman prin strainataturi care sa nu fi stiut ca intre 21 si 27 iulie 2019, la Baku in Azerbaidjan s-a desfasurat editia a XV-a a Festivalului Olimpic al Tineretului European. 103 sportivi, cu varste intre 14 si 18 ani au reprezentat Romania in 9 dintre cele 10 probe ale Festivalului Olimpic... Cu 4 medalii de aur, 10 medalii de argint si 5 medalii de bronz, in clasamentul pe natiuni, la final un loc 11! Mult sau putin, nu suntem noi in masura sa judecam, cum nici contabili nu suntem desi, dupa studii am fi indreptatiti!... 

In clasamentul pe medalii, Rusia a fost prima cu 28 medalii de aur, 17 de argint si 21 de bronz, Regatul Unit al Marii Britanii a fost a doua cu 11 medalii de aur, 12 medalii de argint si doua de bronz, surprinzatoarea Turcia pe pozitia a treia cu 11 medalii de aur, 6 medalii de argint si 10 de bronz... 

Cele 19 medalii obtinute de-ai nostri la 6 dintre cele 9 probe din 10 la care au participat:

4 X aur: la lupte prin Georgiana Lavinia Antuca la categoria 46 kg, la judo prin Giorgia-Barbara Hagianu la categoria 40 kg, la inot prin David Popovici  la 100 m liber si Bianca Andreea Costea la 50 m liber. 

10 X argint: la atletism in proba de 1 500 m prin Talida Sfarghiu, la judo prin Ana-Maria Pirvu la categoria 49 kg si Robert-Alexandru Matei la categoria 50 kg, la inot prin David Popovici la 50 m liber si la 200 m liber, la volei prin echipa feminina (Adriana Valentina Alexandru, Francesca Ioana Alupei, Maria Dulau, Alexia-Ioana Carutasu, Andra Elena Cojocaru, Mara Dumitrescu, Denisa Ioana Ionescu, Alexandra Spinoche, Isabela Florina Murariu, Georgiana Florentina Popa, Andreea Cristina Murar, Madalina Airoaie), la gimnastica artistica prin echipa feminina (Irina Antonia Duta, Silviana Maria Sfiringu-Gheorghe si Ioana Andreea Stanciulescu), la gimnastica artistica prin Silviana Maria Sfiringu-Gheorghe la barna si Ioana Stanciulescu la sol, la gimnastica artistica masculin prin Robert Burtanete la sarituri.

5 X bronz: la judo prin Alexandra-Maria Pasca la categoria 52 kg, la gimnastica artistica prin Silviana Maria Sfiringu-Gheorghe la sarituri si la sol, la gimnastica artistica prin Ioana Stanciulescu la parelele inegale si la gimnastica artistica masculin prin Gabriel Burtanete la sarituri. 


Sursa foto: COSR

Dan-Aliosa Ulici

0 comentarii
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook