Nu-i Dracu asa negru cum il face presa... Ma ajuta sa dezleg misterele proceselor CSM B-ului, chiar Directorul General al clubului, domnisoara Gabriela Szabo!

Mai zilele trecute fac gresala, pe care cu siguranta o cam facem toti, sa cred tot ce-apare pe acest site de socializare modern al secolului XXI numit Facebook... Citisem eu pe la unii sau altii, din alea ,,verzi si uscate’’, si mai mult de atat, ca un jurnalist total nepregatit sa ma pun sa las un comentariu... Ca vezi doamne, Gabriela Szabo, fosta noastra alergatoare, multipla castigatoare a nu stiu cator curse de fond sau semifond sau cum tata meu s-or mai numi, ca nu mai stie nimeni exact denumirile lor, sa o numesc pe Gabriela ,,procesonama’’... Ei bine, cu o eleganta iesita din comun asa cum sta bine unui director (dupa cum se cunoaste prea bine, Gabriela Szabo este Director General al CSM Bucuresti), primesc urmatoarele: 

,,Informare referitoare la procesele in care CSM Bucuresti este implicat: 

Urmare a aparitiilor in presa referitoare la procesele pe rol deschise de CSM Bucuresti si de faptul ca fostul antrenor Magnus Johansson cere clubului, in instanta, suma de 100.000 de euro, precizam urmatoarele:

Contractul cu Magnus Johansson a fost incheiat unilateral, din cauza neindeplinirii unor obiective la acea data. In acest moment fostul antrenor solicita in instanta suma de 56.646 lei, adica 11.850 euro. Suma de 100.000 euro aparuta in presa nu are legatura cu realitatea si este doar o dezinformare. Va reamintim ca fostul antrenor a plecat dupa ce echipa feminina de handbal a pierdut, sub conducerea lui, meciul cu Ramnicu Valcea in campionatul intern si pe cel impotriva echipei Bietigheim in Champions League. 

In ceea ce priveste cele 45 de procese in care CSMB ar fi implicat, este important ca opinia publica sa afle ca de fapt, sunt 34 de procese pe rol in acest moment, din care 19 dosare sunt initiate de catre CSMB, in calitate de reclamant si in 15 dosare civile suntem parati. 

Dintre cele 19 dosare, 5 sunt dosare penale, pentru recuperarea unui prejudiciu de 4.430.959,62 lei, 3 sunt plangeri penale pentru un prejudiciu de 562.286 lei si 11 sunt dosare civile pentru recuperarea sumei de 446.645, 95 lei. 

Practic, CSM Bucuresti are de recuperat debite de 5.439.891,57 lei. 

Aceste debite au rezultat ca urmare a Rapoartelor Curtii de Conturi din 2013 (nr. 4673/14.10.2013) si 2015 (nr.5653/19.06.2015), a Raportului Auditului Public Intern nr.268/09.07.2015, precum si a lipsurilor constate in gestiune in inventarul facut in anii 2012 si 2014. 

In concluzie, CSM Bucuresti nu a actionat in justitie din dorinta unei persoane sau alta, ci a facut toate demersurile necesare pentru a intra in legalitate si pentru a recupera debitele inregistrate.’’

Acum in incheiere va spun ca mi-a fost o lectie din care clar am invatat sa nu mai cred tot ce se scrie, chiar pe la colegii mei ziaristi sau jurnalisti, sa nu mai spun de postacii de serviciu care scriu dupa ureche una sau alta... Poate ca ar trebui sa fie invatatura si pentru altii... 


Sursa: Gabriela Szabo – Director General CSM Bucuresti

Dan-Aliosa Ulici

Galerie foto

0 comentarii
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook