Meciul de sambata noaptea: Cristina vs Ania!...

Mi-am propus, pentru atat cat ma tin puterile, sa aduc in fata iubitorilor sportului, amazoanele lui... Si pentru asta, am sa aleg aleator, daca tot ma ajuta prietenii mei Google... Pentru noaptea aceasta va propun Cristina vs Ania!


Cristina Ioana Bujin s-a nascut pe 12 aprilie 1988 la Constanta si este o atleta romana specializata in proba de triplu salt. Cristina, are 172cm si 56 kg, este legitimata la Clubul Sportiv Farul Constanta acolo unde este antrenata de Bogdan Tudor. Primul rezultat notabil l-a obtinut in 2005 la Campionatul Mondial de cadeti (U18) de la Marrakech, unde a cucerit medalia de bronz. O saptamana mai tarziu a cucerit argintul la Campionatul European de juniori de la Kaunas. In anul 2009 a fost laureata cu argint la Campionatul European de tineret de la Kaunas. I-a dedicat medalia memoriei fratelui sau Claudiu, si el un atlet de performanta, care a murit in luna martie, la varsta de 24 de an, de un cancer la timus. In acelasi an si-a stabilit recordurile personale la lungime si la triplu salt, cu 6,38 m si respectiv 14,42 m. Doua saptamani mai tarziu, a participat la Campionatul Mondial de la Berlin, unde a ajuns in finala, clasandu-se pe locul 7. La Universiada din 2011 de la Shenzhen, a urcat pe treapta a treia a podiumului. A participat la Jocurile Olimpice de vara din 2012, dar nu a putut sa se califice in finala. In anul 2015 a reusit un salt de 14,19 m la Campionatul National in aer liber de la Pitesti, implinind baremul de calificare pentru Jocurile Olimpice din 2016. La Rio de Janeiro nu a putut trece de calificari, clasandu-se pe locul 16! 


Ania Monica Caill s-a nascut pe 24 octombrie 1995 la Limoges in Franta, este o sportiva specializata in schiul alpin. Ania Monica Caill, are 170cm si 60 kg si este specializata in probele de slalom. Ania, si-a inceput cariera in cadrul concursurilor din Franta dar lipsa interesului oficialitatilor din cadrul schiului alpin francez, au determinat-o sa concureze international pentru Romania, tara de origine a mamei sale. Ea a reprezentat Romania la Jocurile Olimpice de iarna din 2014 la evenimentele de schi alpin. Caill, initial a concurat pentru Franta, castigand campionatele franceze la categoria ei de varsta in 2011. Cu toate acestea, a trecut la echipa romana in iunie 2012, mentionand lipsa de oportunitate a echipei franceze care urma sa concureze la Sochi. 


Sursa info: Wikipedia

Sursa foto: Google 

Dan-Aliosa Ulici

0 comentarii
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook