Sexul de vara, o experienta placuta, fara probleme si riscuri, daca ne protejam!

Sexul e pura placere si o stim toti cei care-l practicam. Sezonul estival a inceput deja de ceva vreme, si mai toti ne-am programat concediul, la munte, la mare, in tara sau in strainatate... Sau chiar daca bugetul din 2018 alocat vacantei, concediului din acest an nu ne permite deplasari nu stiu cat de scurte sau lungi, daca am ales prin acest buget de austeritate sa ramanem aproape de casa... Dar oare sexul il putem programa? Sexul adevarat este acela neplanificat, nu-i asa? Fie ca discutam despre sexul intre parteneri stabili, fie ca discutam despre ONS (sexul de-o noapte), este foarte important sa ne protejam... Pura placere de-acum, ne poate aduce neplaceri mai tarziu... Si cum se spune in popor, ,,Paza buna, trece primejdia rea’’ iata cateva sfaturi de care puteti tine cont sau nu atunci cand treceti la facut sex...


Nu te baza niciodata cand faci sex pe METODA CALENDARUL! Chiar daca ai ciclu regulat, chiar daca esti intr-o relatie stabila de ceva vreme, ar fi bine sa nu iei in calcul aceasta varianta, pentru ca, vara hormonii functioneaza diferit, iar ovulatia poate fi surprinzatoare si-atunci cel mai sigur e prezervativul.

Da, nu uita PREZERVATIVUL!  Chiar daca partenerul de sex iti va spune ca folosind prezervativul senzatia nu va mai fi la fel de placuta, tu stii ca sexul protejat este o metoda sigura si eficienta care te scapa de grijile unei sarcini nedorite si chiar de grijile legate de anumite boli venerice. Asa ca daca el n-are in buzunar un prezervativ, poti apela cu incredere la poseta ta, pentru ca tu sti ca acolo ai... In modernismul secolului XXI, se spune ca orice femeie care se respecta, are in poseta un vibrator, o crema lubrifianta si-o rezerva de prezervative!

Daca ati ales sa faceti sex in mare, in piscina, in cada de baie sau cadita dusului, nu uitati ca, prezervativul nu mai este la fel de sigur, si asta pentru ca apa este un mare inamic al prezervativului. Prezervativul aluneca mult mai usor de la locul lui si in plus, riscati sa dezvoltati anumite infectii.

Sexul oral este cel mai performat in perioada de vara, pentru ca se cunoaste deja ca  sperma este de mai buna calitate in aceasta perioada a anului. Aviz acelor cupluri care-si doresc copii, lunile iulie si august sunt propice procrearii. La fel de propice sunt aceste doua luni pentru aceia care cauta ,,distractia pe internet’’, site-urile de matrimoniale sau cu profile pornografice sunt dublu accesate fata de celelalte luni ale anului, conform unui studiu realizat de specialistii sexologi in statistici de la Institutul de Sexologie MunyX din Columbia, Carolina de sud!

O vorba din batrani spune ca, mai bine este sa previi decat sa tratezi!



Sursa foto: google

Psihoterapeut-sexolog: Lavinia-Maria Popp

Galerie foto

0 comentarii
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook