Alexandru Dedu a fost reconfirmat presedinte FRH! Spectacolul continua... (episodul 4 – Negocieri si tradari!)

Alegerile de la FRH din 14 februarie ajung la numaratoarea voturilor… Se incheie si acestea si amfitrionul anunta: ,,Dupa votul liber exprimat… Alexandru Dedu – 99 voturi, Narcisa Lecusanu – 94 voturi, Robert Licu 6 voturi. Urmeaza o scurta pauza pentru pregatirea turului 2!’’ La putin timp dupa anuntarea ierarhiei, Robert Licu multumeste celor care l-au votat si ii indeamna pe cei 6 care l-au sustinut sa isi indrepte voturile spre Narcisa Lecuseanu… Lumea iese la cafea, la fumat, dar mai ales la discutii (a se citi negocieri). Acolo incep promisiunile posturilor… Daca domnul Alexandru Dedu sta foarte relaxat, linistit, pe hol, el are oameni care lucreaza (negociaza) pentru el. Si nu putini… Narcisa Lecusanu, cu un staff subtirel, unul dintre membri in comisia de votare, cu doamna Mariana Tarca destul de calma si pasiva… Categoric ca echipa ,,Lecusanu’’ nu poseda practica promiterii de posturi, fiind clar dezavantajata la acel moment… Nu a fost suficient Fair Play-ul  si Respectul (cele doua indemnuri des intalnite in arenele sportive in ultimii ani) dupa cum avea sa se demonstreze… In schimb echipa domnului Dedu, numeroasa , in sistem, organizatori, stiind exact cine si ce are nevoie , promitand tuturor ce isi doresc, altfel se prezinta… Se negociaza orice: posturi in FRH, locuri in clasament, retrogradari sau nu… Si nu e greu de crezut ca se negociaza neretrogradarea din moment ce se zvoneste ca multe meciuri , exceptand partea de sus a clasamentului ligii nationale, si in special cele din divizia A, sunt jucate dinainte… Castiga cine trebuie, cei potenti financiar si ,,darnici”, echipele care au cuprinse in buget ,,partea leului pentru centrali’’... Multi naivi au votat in spiritul credintei lor (sau a interesului)… Si daca acelasi post a fost promis mai multor persoane, acum vor sta la rand probabil, sau se vor roti cate un an fiecare… Pentru ca-I posibil la noi…  Cert a fost ca Olimpic Targu Mures a jucat la dublu, chiar daca, toate declaratiile despre ,,coloana vertebrala si sustinerea lui Dedu de la inceput’’… Domnul Claudiu Evi a avut aparitii si negocieri si in tabara Narcisei… Candidatii in CA mai abordeaza persoane pe care nu au reusit sa le ,,indrume” pana atunci... Fiecare cu interesul lui! In jurul orei 13.30, domnul Bocan face un apel catre cei aflati inca pe hol, sa revina in sala, ca “ se voteaza papa”. Acuma nu stiu daca Papa (cel mai mare), sau papa (ciolanul), dar e cam acelasi lucru !

In turul doi, conform statutului, se voteaza tot: presedinte, cei 2 vicepresedinti (feminin si masculin), presedinte comisia de apel, presedinte comisia de cenzori, membri CA. La comisia de cenzori fiind un singur candidat s-a renuntat la votul pe buletin si s-a votat deschis… 5 buletine, 5 urne, toate au fost pregatite. Totul se prelungeste mult, fiind 199 structuri, 4 cabine de vot, 4 stampile, 5 buletine, lucrurile se misca destul de greu. Lumea iese la cafea, la masa , la discutii pe hol, unii plictisiti, domnul Ciobanu cu votul lui dublu fiind cel mai interesant moment.

Intr-un final se termina si se trece la numararea voturilor pentru presedinte. Se anunta ca e diferenta de un vot, ulterior domnul Bocan facand anuntul oficial Dedu -100, Lecusanu-99, Alexandru Dedu, vechiul si noul presedintre FRH!

Urmeaza felicitarile, pozele, si discursul Narcisei, unul curajos as spune eu, ,,rautacios’’dupa parerea altora… Pentru ca pierderea la un vot, pentru Lecusanu era destul de dureroasa, desi aceasta participa pentru intaia oara la astfel de eveniment, Narcisa fiind vizibil marcata… Pentru Dedu trebuie sa fie ingrijorator… Adica, la forfota si negocierile purtate intre cele doua tururi de superechipa lui Dedu, si tinand cont de Campania scurta a Narcisei, diferenta trebuia sa fie mult mai mare… CINEVA, face o remarca subtila: ,,Saptamana viitoare ar trebui sa se desfasoare un proces Dedu FRH-Pana! Ia sa stam noi cu ochii catre salile de tribunal…’’

La vicepresedinti, la masculin, clar notorietatea lui Sorin Dinu a facut simpla alegerea pentru multi, iar la feminin, Steluta Luca chiar si-a dorit sa castige si a avut grija ca toata lumea sa vada asta.

La comisia de cenzori si apel interesul a fost scazut, iar la final a ramas CA, unde lucrurile nu au stat la fel.

Toti cei care au mai ramas, dar mai ales candidatii au fost destul de interesati. Surpriza a fost Claudiu Evi pe locul 3, iar domnul Baban Ioan a fost probabil cel mai dezamagit, fiind primul sub linie la diferenta de un vot. Baia Mare ramane totusi reprezentata in CA prin Daniel Kotecz, cu toate ca au avut trei candidati in CA.

Nu au reusit sa patrunda in CA altii, mult mai mari si mai tari, si totusi Evi Claudiu e imediat dupa Gheorghe Tadici si exerimentatul Bocan... 


Dan-Aliosa Ulici

Galerie foto

0 comentarii
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook