Madalina Linguraru – Profil de campion !

Madalina Linguraru s-a nascut pe 26 noiembrie 1992 in localitatea Roman din judetul Neamt. Madalina este practicanta a luptelor, are 150cm, 51kg, iar categoria ei de greutate din concurs este 48 kg, iar in prezent reprezinta clubul  CSM SF.Gheorghe. A inceput sa practice luptele in anul 2004 in orasul natal Roman, cu antrenorii Dumitru Artene si Uta Constantin. A ajuns in sala de lupte dupa ce a practicat pentru putin timp judo. La vremea respectiva judo si luptele se faceau in aceeasi sala de antrenament, iar la un moment dat, pentru ca nici o  fata de la judo nu mai voia sa lupte cu ea pentru ca le invingea mai mereu, a hotarat sa mearga la lupte, unde mai avea cateva prietene. De atunci nu si-a mai dorit nici o clipa sa renunte la acest sport, chiar daca, a mai incercat si alte sporturi, karate, atletism, care nu au atras-o la fel de mult. Prima competitie a fost un amical chiar in orasul natal unde am reusit sa castige toate meciurile. Cronologic, luptele i-au umplut tot timpul si-odata cu ele, vitrinele:

In 2006 a venit prima medalie, un argint la Campionatul National pe echipe de cadeti cu CA Roman, unde a reusit sa isi ajute echipa, invingand in toate meciurile.

In 2007, medalie de argint la Campionatul National pe echipe de cadeti cu CA Roman unde a castigat din nou toate meciurile intr-o maniera spectaculoasa, fapt ce i-a atras convocarea la Lotul National de cadeti de la Resita de catre antrenorii Aurel Cimpoeru si Adrian Dacica. De la Resita a inceput adevarata ascensiune a Madalinei, asa cum recunostea chiar ea.

In 2008, medalie de aur la Campionatul National de cadeti, medalie de aur la Campionatul National Scolar de cadeti, medalie de aur la Campionatul National pe echipe cu LPS Petrache Triscu Craiova, locul 5 la Campionatul European de cadeti din Daugavpils in Letonia.

In 2009, a suferit o operatie la genunchi reusind sa participe doar la Cupa Romaniei de juniori unde a luat medalie de argint la categoria 44kg, medalie de aur la Campionatul National pe echipe de juniori cu   CSM Sf. Gheorghe.

In 2010, inca o operatie la genunchi , si  reuseste la Campionatul National Individual de juniori medalia de argint, medalie de argint si la Campionatul National pe echipe de junior, medalie de bronz la Campionatul National pe echipe seniori, medalie de aur la Cupa Romaniei de juniori.

In 2011, medalie de argint la Turneul International al Romaniei junior,  medalie de aur la Campionatul National Individual de junior, locul 5 la Campionatul European de juniori Zrenjanin in Serbia, locul 7 la Campionatul Mondial de juniori  de la Bucuresti, medalie de aur la Cupa Romaniei, medalie de aur la Campionatul National pe echipe juniori.

In 2012, s-am transferat de la CA Roman la CSM Sf. Gheorghe avandu-l  antrenor pe Matefi Arpad cu care a reusit, medalie de aur la Campionatul National Individual junior, medalie de aur la Turneul International de juniori Petko Sirakov din Bulgaria, medalie de aur la Turneul International de juniori al Romaniei, medalie de bronz la Campionatul European de juniori Zagreb in Croatia, locul 8 la Campionatul Mondial de juniori   Pataya in Tailanda.

In 2013, medalie de aur Campionatul National Indiviual de seniori, medalie de aur la Campionatul National pe echipe de seniori, medalie de aur la Turneul International de seniori al Romaniei, medalie de aur Jocurile Francofone Nice in Franta.

In 2014, medalie de bronz la Campionatul National Individual de seniori, medalie de aur la Campionatul National Individual  Under 23, Locul 5 la Campionatul European de Seniori de la Vantaa in Finlanda, Locul 5 la Campionatul Mondial Universitar seniori la Pecs in Ungaria.

In 2015, medalie de argint la Campionatul National Individual de seniori, medalie de aur Campionatul National individual Under 23, medalie de aur la Campionatul National pe echipe seniori, medalie de aur la Turneul International Under 23 la Petko Sirakov in Bulgaria, medalie de bronz la Turneul International de seniori Dan Kolov in Bulgaria, medalie de bronz la Turneul  International de seniori al Ukrainei, medalie de bronz la Turneul International de seniori al Romaniei, medalie de aur la Campionatul Mondial de lupte pe plaja.

In 2016, medalie de argint la Campionatul National Individual de seniori, medalie de aur la Turneul International de seniori al Romaniei, medalie de bronz la Turneul International de seniori la Sassari in Italia, Locul 4 Cupa Europei pe echipe la Bucuresti, Locul 5 la Campionatul Mondial Universitar seniori de la Corum in Turcia.

La inceputul lui 2017, Madalina a suferit o alta operatie la genunchi si este in perioada de recuperare…

Madalina a terminat Masterul  la Timisoara la Facultatea de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universitatii de Vest !

Sa-i uram Madalinei Linguraru refacere usoara si rapida si-o asteptam pe saltea acolo unde ii este locul unui campion…

 

Dan-Aliosa Ulici

1 comentarii
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook