Dorin Voina si fetele fotbaliste de la Traian Lalescu castigatoari ai fazei municipale la ONSS fotbal gimnaziu in Caras-Severin !

Sala de sport a Liceului ,,Sabin Pauta’’ din Resita, a fost din nou gazda, asa cum ne-am obisnuit in ultimii ani, pentru faza municipala a Olimpiadei Nationale a Sportului Scolar la fotbal. De aceasta data pentru  fetele de la ciclul gimnazial. O competitie nu doar pe hartie asa cum ar crede multi, sau cum au inceput chiar organizatorii sa o trateze, mai mult, stiindu-se faptul ca profesorii nu castiga nimic in plus la salariu, este o competitie pentru mandrie si este tratata cu onoare si respect. Iata cele 8 echipe inscrise pentru aceasta faza:

  1. Colegiul Național Mircea Eliade Reșița

  2. Liceul Teologic Baptist

  3. Școala Gimnazială nr. 8 Reșița

  4. Colegiul Național Diaconovici Tietz Reșița

  5. Școala Gimnazială nr. 9 Reșița

  6. Școala Gimnazială nr. 6 Reșița

  7. Colegiul Național Traian Lalescu Reșița

  8. Școala Gimnazială nr. 7 Reșița


Cele 8 echipe inscrise in competitie au jucat un prim tur eliminatoriu, tur in care s-au inregistrat urmatoarele rezultate:

Sc.Gen. 6 – Diaconovici Tietz   1-3

Sc.Gen. 8 – Sc.Gen.9   0-2

Sc.Gen.7 – Traian Lalescu   0-2

Mircea Eliade – Baptist   4-1

A fost o faza in care rezultatele sunt mai mut sau mai putin surprinzatoare, prestatiile de pe suprafata de joc aratand ca la scoala copiii inca ies la miscare, iar munca profesorilor se vede chiar cu ochiul liber.

In faza semifinalelor, s-au intalnit 4 echipe, castigatoarele urmand sa se califice pentru faza judeteana. Dar iata rezultatele inregistrate:

Diaconovici Tietz – Sc.Gen.9   0-3

Traian Lalescu – Mircea Eliade   2-0

Calificate pentru finala, cele doua teamuri de la Sc.Gen.9 ale profesorilor Lavinius Copocean & Flavius Cnejevici si Traian Lalescu ale profosorului Dorin Petru Voina.

Iata loturile celor doua combatante care au jucat finale, ele fiind calificate deja pentru faza judeteana a competitiei:

Sc.Gen.9:  Vanesa Balan, Paula Zamfirescu, Teodora Bojinescu, Karina Dimcea, Dariana Armanca, Daniela Matei, Ionela Ichim, Anne-Marie Sirbu, Daniela Velcu, professor Lavinius Copocean.

Traian Lalescu:  Liuta Alexandra, Liuta Georgiana, Linta Alina, Antonia Vinau, Mircea Ariana, Biclesan Mara, Rotar Cosmina, Puiu Ramona, Barbu Gabriela, professor Dirin Petru Voina.

 

A fost o finala in care prospetimea n-a mai fost la ea acasa ci doar poate, o concentrare mai mare a fetelor de la Traian Lalescu, a facut diferenta. Daca privim acest 3-0 inregistrat la final, putem spune ca este un scor mincinos dupa evolutia celor doua combatante. S-au impus asadar elevele de la Traian Lalescu, gemenele Liuta, Alexandra si Georgiana, dar golul descatusator al Marei Biclesan, gemenele fiind dealtfel golgetere ale turneului municipal al ONSS, acestea insa fiind intrecute de Karina Dimcea una dintre cele mai bune jucatoare din turneu.  Dupa parerea mea insa, cea mai complete dintre acestea, jucatoare care a acoperit aproape tot terenul pe intreaga durata a competitiei, a fost Mara Biclesan. Arbitrajele au fost asigurate asa cum probabil v-ati obisnuit de acelasi Ilie Ciocoi. Din pacate la aceasta faza a ONSS-ului au lipsit din nou nemotivat… unii… Cu siguranta ca asteptam revansa jocului, poate in competitia din faza judeteana…si-atunci poate-si fac aparitia la sala si reprezentanti ai Inspectoratului de Invatamant carasan…

 

Dan-Aliosa Ulici

0 comentarii
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook