Victorie clară pentru AS Mundo Sport Reșita la Timișoara la turneul ,,Banat Champions League"

Grupa micuților campioni 2009 de la clubul de fotbal AS Mundo Sport din Reșița, pregătiți de Lucian Popa, au participat sâmbătă seara la Timișoara la etapa cu numărul cinci în turneul ,,Banat Champions League" acolo unde, au întâlnit formația din localitate ACS Timișoara. Insoțiți de o numeroasă galerie, formată din părinți și surori, micuții jucători în alb-rosu deloc obosiți de pe drum, au intrat încă de la încălzire în atmosferă. Și cum încălzirea au făcut-o ca profesioniștii, asta s-a văzut încă din debutul jocului. Rând pe rând, oricare dintre echipele participante în joc ar fi putut deschide scorul. Mai întâi căpitanul reșițean Yanis Gabriele Lovin ia o cursă din propria jumătate după o pasă excelentă a lui Alex Berlovan, se distrează efectiv în slalom printre trei jucători timișoreni, dar își face mingea prea lung și scorul rămâne 0-0. La poarta cealaltă, timișorenii au și ei două bune oportunități de-a deschide scorul dar la primul șut atacantul nu găsește spațiul porții, pentru că la nici un minut după să notăm intervenția excelentă a goalkeeperului Bogdan -Bogdi- Avram. Mai mult decât atât, cu 3 minute înainte de pauză, același Bogdi să repună rapid la alex Berlovan, acesta îl angajează la mijlocul terenului pe Yanis Gabriele Lovin, slalom al acestuia până în marginea suprafeței careului timișorean, indecizia în degajare a unui jucător din Banatul de câmpie, din ricoșeu mingea ajunge la căpitanul alb-rosilor, Yanis șutează cu sete la poarta țintuindu-l efectiv pe goalkeeperul timișorean pe linia porții. Bucurie mare în rândurile jucătorilor reșițeni, dar mai ales în rândurile sponsorilor, părinții din galeria vizitatorilor: 0-1.
Când toată lumea aștepta pauză, reșițenii bâlbâie o repunere de la margine, repatarea executată de Edi Dragoescu, acesta trimite lung pe dreapta la Alex Berlovan, șut ratat al acestuia, totuși căpitanul Yanis insistă, pune sănătos piciorul la minge deposedând un adversary și cu sete de la marginea careului îl execută pentru a doua oar ape goalkeeperul timișorean, 0-2 rezultat cu care se intra la pauză. ,,Fără prea multă apă" îl aud pe Lucian Popa, ,,vă umeziți buzele și vă hidratați după victorie. Ne-am înțeles?" Micuții se conformează chiar dacă le mai scăpa pe gât puțină apă în plus! Mitanul second începe cu dominarea timișorenilor și cu intervenția de clasa a lui Bogdi Avram, intervenție care efectiv îi face pe părinții copiilor timișoreni să aplaude. N-am crezut da riata și Fair Play-ul prezent, chiar dacă nu la cote mari. Muștruluiți serios de la margine de Lucian Popa, intervențiile precise ale fundașilor reșițeni, fac că scorul să rămână cel înregistrat la pauză. Se face totuși 0-3 la jumătatea mitanului second, atunci când o degajare a aceluiași Alex Berlovan ajunge pe stânga la David Timbuli, acesta calcă accelerația la podea lăsând în urmă doi fundași timișoreni și cu sete șutează în plasa porții timișorenilor. Am mai notat până la final jocul précis al lui Edilica Manef, un jucător foarte disciplinat despre care, cu siguranță într-o zi o să mai auziți. La fluierul final, pustii în alb-rosu împreună cu Lucian Popa au încins Hora Bucuriei, nu înainte de-a merge în grup în fata suporterilor. Au fost aplauze reciproce din partea jucătorilor adresate susținătorilor și-ale părinților la adresa copiilor fotbaliști!
Iată cei 9 jucători deplasați la Timișoara: Bogdan "Bogdi- Avram și Rafael "Rafi- Orascu cei doi portari, iar în câmp, Eduard "Edi- Dragoescu, Eduard "Edu- Varga, Alexandru "Alex- Berlovan, Eduard "Edilica- Manef, David Timbuli, Norbert "Norbi- Werlein, Yanis Gabriele "Yanisutu- Lovin.
Chiar dacă nu am putut remarca fiecare jucător în parte, ei merită felicitați pentru jocul colectiv de care au dat dovadă la Timișoara. Felicitări copii, felicitări profesorului Lucian Popa și ne scoatem pălăria în fața părinților acestor copii !



Foto-Video reporter: Alina Avram
Dan-Aliosa Ulici
0 comentarii
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook